Blog 6 - Wat speelt er?

Donderdag 26 juli 2018

In De Limburger stond deze week een verhaal over de veranderende transfermarkt. ‘We’ leggen het steeds vaker af tegen Belgische ‘lagere klassers’ en andere kapitaalkrachtigere clubs. Fiscale voordelen en de intrede van buitenlandse investeerders maken de Belgische voetbalclubs financieel sterker. Desondanks blijven er nog genoeg geschikte spelers over. Zeker nu bij de Belgische clubs knopen worden doorgehakt en spelers te horen krijgen dat ze, al dan niet op huurbasis, mogen verkassen. De ‘ rijkdom’ van Belgische clubs maakt dat ze niet alleen hogere salarissen betalen maar óók grote selecties hebben. MVV heeft die spelers goed in beeld, hopelijk kunnen we de komende weken toeslaan. Sinds dinsdag traint Asumah Abubakar mee met de selectie. Asumah is een aanvaller, die bij Willem II vanwege een kuitbeenbreuk zijn kans niet heeft kunnen grijpen. Hij is weer helemaal fit en wil zich bewijzen.

Ook de eerste elftalfoto is gemaakt, zoals jullie wellicht hebben gezien. Helaas in trainingstenues en met een incomplete selectie, maar dat hangt samen met de deadlines van de voetbalbladen die hun presentatienummers –in onze ogen- veel te vroeg plannen. Behalve dan in het geval van Jonathan Okita, die te laat arriveerde voor de fotosessie. Uiteraard nemen we maatregelen want regels en afspraken gelden voor iedereen. De situatie rondom Jonathan is verre van ideaal. Maar het is belangrijk dat Jonathan zo snel mogelijk weer op het veld staat. Dat is in zijn belang én in het belang van de club. Een speler die niet traint, wordt niet beter.

Maar goed, terug naar de planning van de fotosessie: zeker de clubs in de Keuken Kampioen Divisie zitten nog in de opbouwfase, dus krijg je (portret én team)foto’s van halve elftallen en – in ons geval – niet de nieuwe shirts op de foto. Dat hadden we graag anders gezien, maar goed. Precies om de genoemde reden houdt MVV de Fandag, tot voor kort ‘Werming Up’ genoemd, niet meer voor aanvang van de competitie. Wat hebben onze fans aan een poster en handtekeningen van een incomplete selectie? Wij kiezen ervoor om ons goed te presenteren, maar dan wel iets later en wel op zaterdag 8 september.

Naast het veld gebeurt er ook enorm veel. Met de komst van oud-spelers Tom Daemen en Reginald Thal in de commerciële afdeling zit er veel dynamiek op sponsorgebied. Op LinkedIn kunnen jullie regelmatig zien dat overeenkomsten met sponsoren worden ondertekend. Daar zitten verlengde contracten tussen, maar gelukkig ook sponsoren die terugkeren en ook nieuwe partners voor onze club. Commercieel worden goede stappen gezet, en dat stelt mij enorm tevreden. Uiteraard gaan we niet achterover leunen.

In het kader van de maatschappelijke functie van MVV hebben we ook wat mooie activiteiten op de planning. De Soccer Bootcamp voor jeugdige voetballers is helemaal volgeboekt, de Old Stars beginnen in augustus weer en tijdens de Kidsmiddag van de Ridderronde en bij het G-voetbaltoernooi in Barendrecht zullen we onze club mooi presenteren. Allemaal activiteiten die onze club positioneren, waarmee we iets bijdragen aan de maatschappij om ons heen. Mooi!

Op het moment van schrijven staat de wedstrijd tegen Plymouth Argyle voor de deur. Een mooie graadmeter in een waarschijnlijk snikhete Geusselt. Tegenstander en omstandigheden zorgen voor een mooie test voor ons elftal. Ik hoop jullie morgen te begroeten in ons stadion. Nao väöre!