Blog 17 - Wat speelt er?

Vrijdag 08 februari 2019

Blog 17 - Wat speelt er?

Voetbal is emotie. Ik hoor het vrijwel dagelijks. Van trouwe en fanatieke supporters verwacht je die emotie, op het veld verwacht je die emotie ook. Maar soms worden emoties ook door anderen aangewakkerd. Ik doel op het artikel in De Limburger over het al dan niet herdenken van Jurrie Koolhof. MVV krijgt daarin het verwijt een kille club te zijn. Dat ik het daarmee oneens ben, mag duidelijk zijn. Uit respect voor de familie en voor de mens Jurrie Koolhof wil ik daar verder niet al te diep op in gaan. Maar jullie mogen ervan uitgaan dat wij ons medeleven hebben betuigd, zie ook het bericht op onze website.

Wat ik dan weer heel erg frappant vind, is dat op dezelfde pagina liefst 8 regels zijn gewijd aan ons financieel resultaat. Winst en een positief eigen vermogen en dat zonder investeerder. Volgens mij niet iets dat veel clubs ons kunnen na zeggen, en zeker niet in de Keuken Kampioen Divisie. Ik had toch eerder verwacht dat een krant zich op dergelijke feiten zou richten in plaats van op het voeden van negatieve (en onterechte) emoties. Dat wij hartstikke trots zijn op onze winst mag helder zijn. Een mooi financieel resultaat, dat we hopelijk kunnen uitbouwen. Aandacht hierbij ligt op het vergroten van onze inkomsten. Maar eerst mogen we ook gewoon genieten van dit resultaat. Geld dat we, gericht en zonder gekke dingen te gaan doen, gaan investeren in ‘voetbal’. Zo zijn we nu reeds in gesprek met spelers van wie het contract afloopt. Ook hebben we ons kunnen versterken met twee prima spelers: Joshua Holtby en Jordy Croux. Zij voegen, zeker in aanvallende en creatieve zin, iets toe aan onze selectie. Met de goede resultaten na de winterstop heb ik er alle vertrouwen in dat wij gaan meespelen om de interessante plekken op de ranglijst. Qua faciliteiten in het stadion is er een aantal zaken dat aandacht verdient. Hierover zijn we in overleg met gemeente want zoals jullie weten is de gemeente eigenaar van het stadion.

Ook op kantoor zijn ontwikkelingen. Stijn Provoost, onder andere verantwoordelijk voor ticketing, heeft ons verlaten voor een job in zijn vaderland bij KV Kortrijk. Hij wordt opgevolgd door Wouter van den Berkmortel. Vanaf deze plek wil ik Stijn nogmaals bedanken voor zijn inzet en wens ik Wouter veel succes. Samen blijven we bouwen aan onze mooie, en financieel gezonde, club!