Blog 12 - Wat speelt er?

Donderdag 06 september 2018

Telefoontjes, appjes, mails. En dat bijna 48 uur lang. De laatste twee dagen voor de transferdeadline waren onbeschrijfelijk. Makelaars wisten dat MVV nog op zoek was naar spelers, en dat hebben we geweten. De ene na de andere speler kwam voorbij. Zoals altijd zijn wij vooral rustig gebleven, om voor MVV de juiste keuze te maken. Dat werd uiteindelijk Marnick Vermijl, een multifunctionele verdediger die gevormd is in de Engelse competitie. Graag hadden we daar nog een spelmaker aan toegevoegd. Zoals jullie in de media hebben kunnen lezen, was TOP-speler Huseyin Dogan onze eerste optie. Helaas koos hij ervoor om zijn eenjarig contract bij TOP uit te dienen. Om aan te geven hoe weerbarstig de transfermarkt is: na de afzegging van Dogan zijn we snel doorgeschakeld naar optie 2: een spelmaker van een eredivisieclub. Op donderdagavond waren makelaar en club akkoord, maar vrijdag liet de speler ons weten toch  voor zijn kans in de eredivisie te willen vechten. Optie nummer 3 was oude bekende Emir Bijelic. Emir zou op amateurbasis aansluiten. Ook met hem was alles geregeld, maar ook Emir haakte – om persoonlijke redenen-  alsnog af. Daarom blijven we speuren op de markt van transfervrije spelers. Een nummer 10 is zeker een optie  maar ook achterin kunnen we in de breedte nog wel iets gebruiken. Maar wel volgens de MVV-methode: eerst testen, en alleen spelers die vrijwel meteen inzetbaar zijn. Zo traint nu de Duitse middenvelder Julian Büscher mee.

Met het sluiten van de transfermarkt kwam een einde aan een roerige zomer. Een positief roerige zomer, wil ik benadrukken. Commercieel zijn we echt de goede weg ingeslagen aan de hand van Reginald Thal en Tom Daemen, onze organisatie wordt steeds steviger en beter en maatschappelijk proberen we de naam en bekendheid van MVV verder uit te smeren over stad en regio. Bij onder andere de Ridderronde, het Parcours en andere activiteiten laten we de club zien. Daarnaast blijven we samen met Maastricht Sport werken aan het verbeteren van het voetbalklimaat van de stad. We helpen amateurclubs, en investeren uiteraard in onze jeugdopleiding en Maastricht United om zo onze club, maar ook het Maastrichtse voetbal, verder te brengen.  Ook sportief gezien denk ik dat we een goede zomer achter de rug hebben. De Okita-deal was een toptransfer voor de club, en we hebben ons gericht weten te versterken met Luuk Koopmans, Maxime Gunst, Marnick Vermijl, Asumah Abubakar en Anthony van den Hurk. De Standard-huurlingen en de jongens die we langer hebben vastgelegd zorgen voor de nodige concurrentie. De eerste drie wedstrijden hebben we geleerd dat het met de moraal en de vechtlust in deze groep wel goed zit.

Al met al is MVV op de juiste manier in beweging. Vooruit, maar geen gekke dingen doen. Met het versterken van de commercie, het aantrekken van spelers en het gegeven dat we ook spelers langer aan de club kunnen binden en daarmee de kans op een goede transfer weten te vergroten, geeft aan dat we goed op weg zijn. De bomen groeien nog lang niet tot in de hemel, maar er heerst een positieve vibe rondom de club. Dat komt ook mede door onze supporters. Ik stak er al eerder de loftrompet over, maar de sfeer was ook tegen  Go Ahead Eagles weer uitmuntend.  Zo zetten we onze club, Us MVV, samen verder op de kaart. Oh ja: aanstaande zaterdag is onze Fandag. Ik hoop jullie dan allemaal te mogen begroeten in De Geusselt. Maak kennis met onze spelers, scoor de nieuwe poster én handtekeningkaart, speel voetbalspellen, nuttig een hapje en een drankje bij de Kaffee van Veer Zien MVV en koop de nieuwste fanartikelen. De fandag duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur en is uiteraard gratis toegankelijk. Tot dan!

Vanaf nu zal ik jullie overigens elke maand op de hoogte houden van het wel en wee van onze club. Ik dank jullie nu alvast voor de steun aan onze jongens. Same zien veer MVV!