Blog 10 - Wat speelt er?

Donderdag 23 augustus 2018

Alle lof, hulde, applaus, grote complimenten. ‘Sjevraoje’, kreeg ik toen ik na afloop van MVV-TOP Oss onze fanatieke supporters op de Angel-Side hoorde. Zingen, klappen, echt geweldig! De steun in de rug die onze spelers nodig hebben en ook verdienen. Onze supporters zagen wat iedereen ziet: met de inzet en werklust van deze groep is niets mis. Dat bedoelde ik ook toen ik vorige keer schreef dat het team er beter voor staat. Er is meer teamgevoel, meer strijdlust dan vorig seizoen. Dat is in de Keuken Kampioen Divisie een prima basis. Die doelpunten en punten gaan dan vanzelf volgen, zeker als we onze selectie nog verder weten te versterken. Daar zijn we druk mee doende, maar ik kan er nu, uit het oogpunt van onderhandelingen, niets over zeggen. Datzelfde geldt voor de bewegingen rondom Jonathan Okita. Buitenlandse en binnenlandse clubs hebben zich gemeld bij de club. Op deze plek heb ik ook al eerder aangegeven dat het een vreemde en vervelende zaak is dat de spelersmarkt nog open is terwijl de competitie bezig is. Dat heeft niet echt veel te maken met Fair Play zoals we dat allemaal voor ogen hebben.

Ik wil ook iedereen bedanken voor de reacties op mijn duivenoproep. Er kwamen enkele hilarische tips binnen waar ik smakelijk om heb kunnen lachen. Maar er zaten ook enkele goede ideeën tussen, die we verder gaan uitwerken. Dank allen. Samen denken we mee over onze club, dat waardeer ik zeer. Sowieso ben ik blij met de vele reacties die ik krijg op mijn blog. De allerleukste vond ik nog wel ‘Paul Blogba’, de bijnaam die ik ergens kreeg. Erg leuk gevonden. Maar ik hoop oprecht, en aan de reacties te zien is dat ook zo, dat jullie het waarderen dat ik een inkijkje probeer te geven in de club, hoe lastig dat soms ook is. Tot en met 31 augustus blijf ik dat op wekelijkse basis doen, daarna zal ik maandelijks van me laten horen. Dit omdat er vooral in de voorbereiding veel te melden is. Tijdens de competitie dreigt het risico dat ik vooral over wedstrijden ga schrijven, en dat wil ik niet. Dat is aan onze technische staf. Ik wil de mensen die drie dagen in de weer zijn geweest met het schoonmaken van de stoeltjes bedanken voor hun goede werk.

Mooi om te vermelden is dat we onze omzet nog steeds weten te verhogen. De begroting van MVV is in een aantal jaren gestegen van 2,2 miljoen euro naar 2,6 miljoen euro. Daarmee bevinden we ons in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie, al zijn we naar beneden geduwd door de degradatie van een aantal grote clubs met fors meer budget. In een volgende blog zal ik wat dieper ingaan op onze financiële situatie, en bijvoorbeeld ook op het spelersbudget. Dat ligt allemaal iets genuanceerder dan supporters vaak denken. Maar goed, daarover later meer. Voor nu de volle aandacht op de uitwedstrijd tegen Telstar. Met steun zoals vrijdag, gaan we daar voor een mooi resultaat!