vv Capelle - MVV Maastricht: 1 (wns 5-4) - 1

MVV blameert zichzelf in Capelle

MVV Maastricht heeft zichzelf dinsdagavond 22 september jl. geblameerd door in Capelle aan den Ijssel, na een strafschoppenreeks, te verliezen van Topklasser vv Capelle. Na de reguliere speeltijd was het 1-1 in deze KNVB-bekerwedstrijd. Ook na verlenging was er geen beslissing gevallen: 1-1. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. In deze reeks miste enkel Stef Peeters de penalty, waardoor het bekeravontuur van MVV Maastricht al in de 2e ronde eindigde.

De wedstrijd startte voor MVV Maastricht zoals de technische staf van tevoren met de selectie had doorgesproken: zet de thuisploeg vast op hun eigen helf en zorg dat je vroeg scoort. Dat gebeurde ook. Na enkele speldenprikken was het Leroy Labylle die in de 13e minuut vrij voor keeper Van der Ploeg werd gezet. De Belg bleef koel, omspeelde de keeper en rondde prima af: 0-1. Daarna leek MVV Maastricht het spel helemaal onder controle te hebben. Vanuit de Topklasser was er geen gevaar te dulden, totdat kort voor rust Shermaine Martina aan de zijlijn een vrije trap veroorzaakte. De kopbal van spits Balrak uit de goed genomen vrije trap was Mattijs Branderhorst te machtig: 1-1.

Waar de bezoekers dachten in de tweede helft het tij wel te keren, was niets minder waar. Capelle was heer en meester en blufte MVV op alle fronten af. Drie keer raakten de amateurs de lat, waarbij MVV van geluk mocht spreken dat de Capelle-spitsen het vizier niet helemaal scherp hadden afgesteld. MVV mocht van geluk spreken dat het na 90 minuten nog 1-1 stond. Een dikke nederlaag was op basis van de tweede helft absoluut verdiend geweest. 

In de verlenging moest de conditiestrijd vervolgens de doorslag geven in het voordeel van de Sterrendragers. Echter, daar werd te weinig mee gedaan. De spelers van Capelle zaten stuk, maar MVV liet het balletje niet meer lopen. Er was nog wel een levensgrote kans voor Ricardo Ippel, maar hij deelde in de malaise en wist het leer, vrij voor keeper Van der Ploeg, tegen diens lichaam aan te schieten. 

MVV veroordeelde zichzelf tot de loterij die strafschoppenreeks heet. De eerste acht penalty's werden door beide ploegen prima ingeschoten, al was Mattijs Branderhorst bij de vierde penalty van Capelle dichtbij een goede redding. De negende penalty gaf echter de doorslag. Stef Peeters miste jammerlijk en zag Pattinama de laatste penalty wel in het dak van het doel schieten: 5-4.

En zo eindigt het bekeravontuur van MVV Maastricht dit seizoen vroegtijdig en kan de equipe van Ron Elsen zich geheel gaan richten op de competitiestrijd. Vrijdag 25 september aanstaande is dé kans om deze blamage weg te poetsen, in de eigen Geusselt, tegen FC Dordrecht. De wedstrijd begint om 20.00 uur.