vv Bunde - MVV Maastricht: 0 - 21

MVV maakt aan de hand van Koen Kostons korte metten met vierdeklasser vv Bunde (0-21)

Aan de hand van Koen Kostons heeft MVV Maastricht in het 2e oefenduel van dit weekend ongenadig hard uitgehaald. De Maastrichtenaren wonnen met maar liefst 0-21 van vierdeklasser vv Bunde. Aanvaller Koen Kostons scoorde 11 doelpunten, waaronder een zuivere hattrick in de eerste helft.

Jonathan Okita begon tegen vv Bunde in de basis. Hij speelde ruim een uur mee en werd vervangen door Abubakar.

De mannen van trainer Ron Elsen gingen vanaf het beginsignaal in de aanval. Koen Kostons, later de 'Man of the Match', opende na ruim 10 minuten de schietkraam. Met een afstandsschot zette hij de 0-1 op het scorebord. Halverwege de eerste helft soleerde de 18-jarige Belgische aanvaller door de verdediging van Bunde en stond MVV met 0-2 voor. Kort daarna liet de man uit Lanaken zijn derde treffer in het duel aantekenen en voltooide hij zijn hattrick. Na een half uur spelen liet Nino Everaers 0-4 aantekenen en even later schoot Kostons de bal opnieuw achter de doelman van Bunde. De aanvaller had de smaak te pakken, schoot in een volgende aanval de bal eerst tegen de Bunde-doelman, maar in de rebound alsnog in het doel: 0-6. MVV bleef aanvallen en kwam door Maxime Gunst op 0-7, waarna Pieter Nys de 0-8 inkopte. Jonathan Okita bewees van waarde te zijn voor de Sterrendragers en scoorde na een solo-actie op slag van rust de negende Maastrichtse treffer.

De Sterrendragers begonnen sterk gewijzigd aan de tweede helft. Raoul Last, Ricardo Ippel, Dogan Golpek en Tim Seegers vervingen Jérôme Deom, Hawbir Moustafa, Pieter Nys en Maxime Gunst. Zes minuten na de hervatting scoorde Kostons zijn zesde doelpunt van de wedstrijd en Kjell Knops schoot nummer 11 in doel. Daarna was het opnieuw Kostons die raak schoot. Invaller Dogan Golpek deed een duit in het zakje door het dertiende doelpunt te maken. Na een assist van Jonathan Okita maakte Ricardo Ippel er 0-14 van de vijftiende treffer kwam van de schoen van Jonathan Okita.

Koen Kostons nam doelpunt 16 en 17 voor zijn rekening en Golpek liet doelpunt 18 noteren na een mooie actie. Daarmee was de afslachting van VV Bunde nog niet voorbij, want Kostons scoorde zijn tiende treffer en zorgde met zijn 11e ook nog voor de 0-20 op het scorebord. Een eigen doelpunt van Bunde zorgde voor het slotakkoord van het duel.

MVV speelt dinsdag 7 augustus in De Geusselt haar volgende oefenwedstrijd. Tegenstander om 19.30 uur is dan het Belgische Spouwen-Mopertingen.

Opstelling MVV Maastricht
Van Meurs, Knops, Moustafa (45. Seegers), Gunst (45. Last), Nys (45. Golpek), Deom (45. Ippel), Kostons, Shermaine, Okita (65. Abubakar), Kool, Everaers