Telstar - MVV Maastricht: 1 - 1

MVV Maastricht ziet overwinning in blessuretijd ontglippen (1-1)

Door een discutabel doelpunt in de allerlaatste minuut van de wedstrijd tegen Telstar in Velsen-Zuid, ziet MVV Maastricht de overwinning ontglippen. MVV Maastricht had de gehele wedstrijd het betere van het spel, maar eindigt met één punt.

In de eerste helft viel er nauwelijks gevaar te noteren voor beide doelen. Enkel Emrullah Güvenç, na zijn goede invalbeurt tegen Jong FC Utrecht in de basis geposteerd, kreeg namens MVV in de 25e minuut een kansje. Aan de andere kant was dat Serrarens. Beide vonden het net echter niet. 

In de tweede helft, toen Luis Pedro, erin kwam voor Emrullah G:uvenç, nam MVV Maastricht het initiatief steeds meer naar zich toe. Een solo van Patrick N'Koyi in de 52e minuut, trok de verdediging van Telstar open. Hij legde de bal panklaar voor invaller Luis Pedro die keeper De Jong verschalkte. MVV Maastricht leek de 0-1 over de streek te trekken, zeker toen Bo Geens in de allerlaatste minuut een zeker doelpunt voorkwam met een prachtige redding na een vrije trap van Telstar. De daaruit volgende corner werd echter door Tutuarima direct binnen geschoten. Discutabel moment daarbij was het afhouden van keeper Bo Geens bij de tweede paal. Scheidsrechter Kooij zag geen fout in de overtreding van Van Huizen en kende het doelpunt toe: 1-1.

Met het puntje levert MVV Maastricht één plekje in op de algemene ranglijst van de Jupiler League. De mannen van Ron Elsen bezette nu de 4e plaats, achter VVV Venlo, Jong Ajax én Jong PSV. Het zicht op de Jupiler Play-Offs is nog altijd zeer goed. Ook in de 4e periode blijven de Sterrendragers meestrijden met 8 punten uit 4 wedstrijden.

De volgende wedstrijd voor MVV Maastricht is dé derby tegen Fortuna Sittard. Die wordt gespeeld op de verjaardag van de Maastrichtse club: zondag 2 april (14.30 uur).