Telstar - MVV Maastricht: 0 - 1

Eerste overwinning van het seizoen is binnen (0-1)

MVV heeft met verzorgd spel en veel inzet een overwinning overgehouden aan het uitduel bij Telstar. Lange tijd leek het er op dat de Sterrendragers hun overwicht niet zouden omzetten in een doelpunt, maar door een treffer van Joeri Schroijen gingen de punten mee terug naar Maastricht.

De thuisploeg nam in het eigen Rabobank IJmond Stadion direct het initiatief. De MVV-defensie had het lastig met de positiewisselingen van de aanvallers van Telstar en in de achtste minuut ontsnapten de Sterrendragers aan een achterstand. Seager, de nummer negen van de Witte Leeuwen, onderschepte een terugspeelbal van Joeri Schroijen en leek op weg naar de openingstreffer. Nadat hij Koopmans had omspeeld dacht hij de bal voor het intikken te hebben, maar een ultieme tackle van Luc Mares voorkwam een vroege achterstand.

Even later dacht het thuispubliek wederom op te kunnen springen. Een hoekschop vanaf de linkerkant plofte op het hoofd van verdediger Van Iperen, maar zijn harde kopbal vloog net langs de voor MVV goede kant van de paal. Na twintig minuten kropen de Maastrichtenaren uit hun schulp. Aangevoerd door een hard werkende Pieter Nys werden er een aantal aanvallen opgezet en kwamen er kansen voor de bezoekers. Een kopbal van Nys eindigde op de lat, waarna de rebound hard over het lege doel werd gejaagd door Joeri Schroijen.

De grote kans inspireerde MVV om het heft nog meer in eigen hand te nemen. Het veldspel verbeterde aanzienlijk en dat leidde tot een aantal hachelijke situaties voor het Telstar-doel. Eerst was het Shermaine Martina die de goalie van de thuisploeg tot een redding dwong en vlak voor de rust kreeg Asumah Abubakar een uitgelezen kans op de 1-0. De buitenspeler werd vrij voor het doel gezet door Koen Kostons, maar zijn schot trof de paal. Ondanks de grote kansen voor beide ploegen werd de rust, die vanwege een overtrekkende onweersbui iets eerder werd ingelast, zonder doelpunten bereikt.

De rust veranderde weinig aan het spelbeeld. MVV zette aan en had recht op een doelpunt, maar de bal leek er maar niet in te willen. Koen Kostons kreeg twee minuten na de rust een dot van een kans nadat Asumah Abubakar hem een steekbal op maat meegaf, maar de jonge aanvaller schoof de bal in vrijstaande positie voorlangs. Drie minuten later kreeg de spits wederom een enorme kans om op het scoreformulier te verschijnen. Joeri Schroijen produceerde een loepzuivere voorzet, maar Kostons prikte de bal op de paal.

Telstar was ondertussen ook wakker geworden na de kansen voor MVV. De Witte Leeuwen probeerden het initiatief dat ze in de openingsfase hadden weer terug te nemen, maar behoudens een aantal standaardsituaties lukte het de thuisploeg niet om weer grip op de wedstrijd te krijgen. Ondertussen bleven de Sterrendragers geduldig spelen en uiteindelijk werd dat geduld dan toch beloond. Telstar-keeper Van der Maaten schatte een hoge bal volledig verkeerd in en bokste die voor de voeten van Joeri Schroijen. De linksbuiten uit Weert twijfelde geen moment en vuurde de bal in de hoek: 0-1.

Na de verlossende treffer probeerde Telstar met man en macht om alsnog een gelijkmaker te forceren. Toch leek het er geen moment op dat MVV echt nog in de problemen zou komen, want de defensie hield de Noord-Hollandse aanvallers ver van het doel weg. Aan de andere kant stichtte doelpuntenmaker Schroijen wat gevaar met een aantal indraaiende hoekschoppen, maar die misten steeds net een Maastrichts hoofd. In blessuretijd ontving Cabral van Telstar zijn tweede gele kaart, waardoor het verzet definitief gebroken was en MVV er met de drie dik verdiende punten vandoor ging.

MVV: Luuk Koopmans; Hawbir Moustafa, Luc Mares, Dimitri Lavalée, Maxime Gunst; Pieter Nys, Ricardo Ippel, Shermaine Martina; Asumah Abubakar (87. Dogan Golpek), Joeri Schroijen (90. Tuur Houben), Koen Kostons.