Sparta Rotterdam - MVV Maastricht : 4 - 1

MVV ten onder tegen Sparta (4-1)

In Rotterdam heeft de equipe van Ron Elsen vrijdag 6 februari jl. geen vervolg kunnen geven aan de puike presentatie van een week eerder in de derby tegen Roda JC. De Rotterdammers waren op het Kasteel met 4-1 te sterk voor de formatie uit Maastricht. Jordy Croux zorgde in de eerste helft nog wel voor de Maastrichtse gelijkmaker, maar in de tweede helft kwam MVV er niet meer aan te pas en liep Sparta uit.

Met de drie nieuwelingen op de bank begon Ron Elsen in Sparta in een koude en gure entourage aan de wedstrijd tegen hoogvlieger Sparta Rotterdam. De thuisploeg startte sterk en kreeg enkle goede kansen waarvan Gladon de grootste miste. Na een half uur spelen zorgde Mahmudov na een belegering van het doel van Jo Coppens voor de 1-0. De Belgische MVV-goalie raakte hierbij geblessseerd aan zijn hand, maar speelde wel door. Hij maakte derhalve mee dat Jordy Croux zeven minuten later de 1-1 liet aantekenen na een mooie aanval van MVV-zijde.

Na rust moest Jo Coppens echter in de kleedkamer achterblijven. Zij blessure speelde hem teveel parten en Hobie Verhulst maakte zijn competitiedebuut voor MVV Maastricht. Ook Stef Peeters bleef bij zijn oude club in de rust achter in de kleedkamer. Leroy Labylle nam zijn plaats in op het middenveld. MVV liet de Spartanen echter te frank en vrij voetballen na rust, waardoor eerst Mahmudov en later Gladon kon scoren en de stand binnen het kwartier naar 3-1 werd gebracht. MVV trachtte de achterstand nog wel te verkleinen, maar de kleine kansen die de ploeg kreeg werden niet benut. Invaller Loen deed dat aan de andere kant wel, waardoor Sparta de wedstrijd met een 4-1 overwinning afsloot. 

MVV Maastricht krijgt snel weer een herkansing om weer punten toe te voegen aan het competitietotaal van 20. Maandag 9 februari komt namelijk Jong FC Twente alweer op bezoek in Stadion de Geusselt. De wedstrijd begint om 20.00 uur. 

Fotoverslag