sc Heerenveen - MVV Maastricht: 1 - 0

MVV Maastricht speelt sterk maar verliest toch van Heerenveen (1-0)

Een goede wedstrijd van MVV Maastricht heeft vrijdagavond 17 juli jl. niet geleid tot een positieve eindstand tegen sc Heerenveen. De equipe van Ron Elsen verloor met 1-0 van de Eredivisionist, na een doelpunt van Slagveer in de 72e minuut. Het resultaat van deze oefenwedstrijd is echter ondergeschikt aan de spelopvatting en de uitvoering van de Sterrendragers. Die was namelijk zeer naar tevredenheid van zowel spelers als staf.

MVV begon brutaal aan de wedstrijd. In de eerste minuut verraste Christopher Mandiangu via rechts keeper Mulder bijna met een venijnig schot, na een goede loopactie. De keeper wist de bal echter ternauwernood te pareren. Heerenveen stelde snel orde op zaken en nam het initiatief van de wedstrijd in handen. Op het middenveld hadden Van den Bergh en Thern hun zaakjes onder controle. Dat leidde overigens niet tot hele grote kansen in het eerste half uur. MVV beperkte zich tot het spelen in een sterk defensief blok en loerde op de counter met de snelle Jordy Croux en Christopher Mandiangu op de flanken. Enkele corners zorgden na 35 minuten voor het eerste grote gevaar. Van den Bergh kopte één van de corners rakelings naast. Even later was Slagveer de defensie van MVV wél te slim af en mocht hij alleen op doelman Jo Coppens afgaan. Die laatste plukte echter prima de bal van de voet van Slagveer. Bij rust stond de brilstand derhalve op het bord.

Na rust was het Heerenveen wat van het begin af aan druk zette. MVV liet defensief enkele steekjes vallen en daar kwamen dan ook de kansen uit. Weer moest Jo Coppens enkele malen treffend ingrijpen. Na de wissels van Prince Rajcomar (enkel) en Nick Kuipers (knie) was het in de 72e minuut toch raak voor de gastheren. Slagveer werd in stelling gebracht in de voorhoede en verschalkte Jo Coppens met een fraaie lob, 1-0. Even later werd het aan de andere kant gevaarlijk toen invaller Maxime Cosse zichzelf een weg baande door de Heerenveen-verdediging. Zijn schot werd goed gekeerd door Mulder. Aan de andere kant liet Jo Coppens zich nogmaals van zijn beste kant zien door met een uiterste krachtsinspanning de bal voor de voeten van Kada weg te plukken. Zo bleef het 1-0 voor sc Heerenveen, maar mag MVV terugkijken op een goede wedstrijd. 

Opstelling MVV Maastricht
Coppens, Moustafa (81. Shermaine Martina), Kuipers (70. Polizzi), Pereira, Labylle, Nys (78. Shermar Martina), Ippel, Peeters, Croux, Mandiangu (75. Baur), Rajcomar (65. Cosse)

Fotoverslag