29 januari
18:45
logo FC Eindhoven

FC Eindhoven

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

voetbal

Roda JC-MVV Maastricht: 1 - 0

MVV machteloos in Kerkrade: 1-0

MVV is de hervatting van het seizoen 2021/2022 begonnen met nul punten. Roda JC was in Kerkrade de sterkste in de Limburgse derby: 1-0.

 

Daarmee kreeg het vuurwerkrijk uitzwaaimoment bij stadion de Geusselt, waar de supporters hun ploeg succes wensten voor een opnieuw toeschouwerloze derby, geen vervolg. Want veel vuurwerk was er op het veld niet waar te nemen. Beide ploegen legden een tamme eerste helft op de mat. De eerste schietkans was nog wel voor MVV -Mart Remans testte de vuisten van Roda-doelman De Boer-, daarna was het overwicht voor de Kerkradenaren.
Patrick Pflücke raakte de lat, twee gevaarlijke voorzetten van de zijkant werden onschadelijk gemaakt door MVV-goalie Romain Matthys. MVV speelde verder veel te slordig om iets van een vuist te kunnen maken. De brilstand was dan ook een logische ruststand.
Na rust haalde Roda JC meteen de trekker over. Thomas van Bommel verloor knullig een duel op het middenveld en omdat Sven Blummel vergat zijn tegenstander te volgen stond Patrick Pflücke vrij voor Matthys: 1-0. MVV bleef grossieren in balverlies en omdat scheidsrechter Dieperink elk duel pietluttig affloot konden de rood-witten er ook geen vechtwedstrijd van maken. Omdat Roda simpelweg beter en makkelijker voetbalde kon MVV alleen maar tegenhouden. Daarbij kreeg de ploeg twee keer hulp van de lat, bij een schot van Limbombe en een kopbal van Vente.

 

Omdat de 2-0 uitbleef, bleef MVV desondanks in de wedstrijd. Met verse krachten Mitchy Ntelo en Marciano Aziz kwam er zowaar ook wat meer aanvallend elan. Ntelo strandde op De Boer en een kopbal van Clint Essers werd maar net van de lijn gehaald. Met een paar scrimmagesituaties in de laatste tien minuten kwam MVV nog in de buurt van een punt, maar zo ver kwam het niet. Waarmee de laatste zege in Kerkrade blijft staan op 10 september 1991.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Rico Zeegers, Clint Essers, Matteo Waem, Mitchel Keulen (87. Alan Delferrière); Nicky Souren, Thomas van Bommel (60. Marciano Aziz), Orhan Dzepar; Sven Blummel, Mart Remans, Roland Alberg (60. Mitchy Ntelo)