RKC Waalwijk - MVV Maastricht: 2 - 0

MVV 'vergeet trekker over te halen' en verliest in Waalwijk (2-0)

Een eerste helft waarin MVV Maastricht negen (!) goede kansen krijgt. Een tweede helft waarin MVV RKC er achterin twee keer doorheen laat glippen. Dat was het verhaal achter de wedstrijd RKC Waalwijk - MVV Maastricht op vrijdag 2 december. RKC Waalwijk ging er uiteindelijk, op zeer fortuinlijke wijze, met de winst vandoor (2-0). 

MVV trok meteen fel van leer in Waalwijk. Al na een paar minuten vielen er drie goede kansen te noteren. Eerst was het Florian Loshaj die een vrije trap in de handen van keeper Williams knalde. Eén minuut later kogelde Thomas Verheydt de bal over de lat na een goede aanname op de borst. Weer enkele minuten later mocht Joeri Schroijen over links doorgaan met de bal aan de voet. Zijn voorzet was nét te scherp voor Dyon Gijzen die met een sliding het leer nog probeerde te toucheren. Het was overigens niet zo, dat RKC Waalwijk geen kansen kreeg in de beginfase. Bo Geens moest al binnen de eerste 10 minuten reddend optreden na een goede kans voor de thuisploeg. Na 10 minuten had het dus zomaar 1-3 kunnen staan in Waalwijk, maar niemand wist het netje te laten bollen. In de 16e minuut had Dyon Gijzen wederom een kans om de 0-1 aan te tekenen, maar zijn afwerking was onder de maat. Ruim vijf minuten later had Joeri Schroijen de openingstreffer op z'n schoen. In de korte hoek ramde hij de bal echter in het zijnet. En het kansenfestival voor MVV Maastricht ging maar door: Thomas Verheydt die een balletje net voorbij de eerste paal prikte en Joeri Schroijen die het eens van afstand probeerde. Het leidde allemaal niet tot goals. De grootste kans van de eerste helft kwamt echter op naam van Thomas Verheydt, die, na een eerste mogelijkheid voor Dyon Gijzen, de bal over de keeper én over de deklat tilde. Dat het nog 0-0 stond bij rust, was niet alleen 'de schuld' van MVV, maar ook de thuisploeg miste voor rust nog twee goede kansen via Langedijk en Voskamp. Bij die laatste kans trad Bo Geens kordaat op.

Na rust begon MVV waar het voor rust gebleven was: met kansen creeëren, maar ook met het slordig omspringen ermee. Thomas Verheydt kopte een bal prima tegendraads naar de tweede paal, waar keeper Williams kansloos was. De bal stuiterde echter net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. In de 59e minuut was het wél raak. Maar zoals ongeschreven voetbalwetten altijd voorspellen, viel het doelpunt aan de andere kant: RKC scoorde via een aanval over de rechterflank: 1-0. Het was Voskamp die doelman Bo Geens passeerde. Meteen na de aftrap dacht MVV de gelijkmaker te forceren, maar Patrick N'Koyi raakte de bal op enkele meters van het doel niet goed en bracht keeper Williams dan ook niet in verlegenheid. De frustraties over het niet maken van doelpunten kwamen daarna langzaam boven drijven. Nick Kuipers pakte een gele kaart voor het wegtrappen van de bal. Even later werd het nog erger voor de Sterrendragers: Sanog passeerde Bo Geens met een hard schot en zette de 2-0 voor de thuisploeg op het bord. Een tegenslag die de ploeg van Ron Elsen niet meer te boven kwam. Grote kansen op de aansluitingstreffer waren er nog wél voor Thomas Verheydt en Pieter Nys, maar geen van beide wist het leer tussen de palen te mikken. 

Zo bleef het 2-0 voor de thuisploeg die na het laatste fluitsignaal, eerst een beetje beduusd, maar later uitgelaten de overwinning en de drie punten vierde. Een rare avond. Maar ook dat is Jupiler League-voetbal. Ron Elsen gaf na afloop in de persconferentie precies aan wat het pijnpunt was: "wij vergaten vanavond de trekker over te halen. We misten de 'finishing touch' voor de goal". 

MVV Maastricht speelt vrijdag 9 december a.s. de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. In De Geusselt is dan het De Graafschap van Bryan Smeets te gast. De wedstrijd begint om 20.00 uur.