RKC Waalwijk - MVV Maastricht : 0 - 1

Prachtgoal Brouwers bezorgt MVV 3 punten in Waalwijk

Door een fantastisch doelpunt van Davy Brouwers won MVV Maastricht maandag 1 december jl. van RKC Waalwijk (0-1). De overwinning was een broodnodige. Hiermee neemt de Maastrichtse club afstand van de nummer laatst, RKC.

De wedstrijd in Waalwijk begon voor MVV weinig hoopgevend. Na amper 40 seconden moest Jo Coppens al reddend optreden toen Yildirim geheel vrij mocht aanleggen voor een schot. De Belgische goalie wist de bal echter met zijn voeten te pareren. RKC zette aan, maar wist niet echt door te drukken. Verder dan een poeier van Van Mosselveld kwamen de Brabanders in de navolgende 25 minuten niet. In de periode daarna werd MVV feller en zag scheidsrechter Van Hulten in overtredingen van Nick Kuipers en Niels Vorthoren een gele kaart. Die zelfde Niels Vorthoren vloog even later over de doellijn, na een duw van een RKC-verdediger. Hierdoor was de middenvelder echter niet in staat om de voorzet van Jordy Croux binnen te koppen. Van Hulten wuifde het voorval echter weg en kende MVV Maastricht geen penalty toe. Niet veel later kwamen de bezoekers toch op voorsprong: een afgemeten voorzet van Bryan Smeets werd door Davy Brouwers zonder aarzelen op de slof genomen. Het leer eindigde achter doelman van Dijk tegen het net. Werkelijk een prachtgoal waarmee MVV Maastricht op voorsprong kwam. Even later kreeg Sven Braken nog een goede kopkans op de 0-2, maar de bal vloog voorlangs het RKC-doel. 

Na de rust bleef MVV in eerste instantie aandringen. Een schot van Bryan Smeets werd verwerkt tot corner en de poging van Jordy Croux werd door Van Dijk met de nodige moeite gepakt. In de tweede fase van de tweede helft nam RKC Waalwijk echter weer het initiatief. Dat leidde tot enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Jo Coppens die redding moest brengen op wederom een schot van Yildirim. Invaller Anderson dacht vervolgens de 1-1 aan te tekenen, maar zijn schot vloog net naast. Het laatste wapenfeit van de avond kwam op naam van Yildirim, die in de 16 meter van MVV vier verdediger omzeilde en een bananenschot produceerde. Jo Coppens zag de bal aan de voor hem, en MVV, goede kans van de paal achter de doellijn verdwijnen. En zo bleef het 0-1 en sleepte MVV Maastricht een moeizame, maar o zo belangrijke overwinning uit het vuur in Waalwijk. 

Fotoverslag