NAC Breda - MVV Maastricht: 1 - 2

MVV Maastricht heerst in Breda en pakt driepunter (1-2)

Met strijd, passie, inzet, een flinke dosis vechtlust én prima voetbal heeft MVV Maastricht vrijdag 19 augustus jl. in Breda een knappe overwinning behaald. De koploper werd in eigen huis brutaal verslagen (1-2). Het was de eerste driepunter van de equipe van trainer Ron Elsen dit seizoen.

Al in de tweede minuut kreeg MVV een goede kans om op voorsprong te komen. Het schot van Emrullah Güvenç trof echter geen doel. UIt dezelfde aanval kopte keeper Brondeel de bal zomaar voor de voeten van Florian Loshaj, die het van 30 meter probeerde. Zijn inzet hobbelde rakelings naast het doel. Een ijzersterk begin van MVV Maastricht, dat werd doorgezet in de gehele eerste helft. In de 14e minuut was het Thomas Verheydt die staalhard binnen kopte uit een sublieme voorzet van Jordy Croux. Keeper Brondeel was kansloos en kon de bal enkel de kruising in zien zeilen: 0-1. Vier minuten later was het Nick Kuipers die vanuit een corner van Jpordy Croux hetzelfde kunstje in gedachten had. Zijn kopbal was net iets te hoog gemikt. NAC Breda werd pas op het half uur echt gevaarlijk. Een voorzet van de rechter kant, werd door de NAC-spits voorbij gelopen en daardoor werd de bal nog gevaarlijk ook. Het leer ging, onbereikbaar van doelman Bo Geens tegen de paal. In de laatste fase van de eerste helft pakte MVV Maastricht het heft weer stevig in handen. Binnen vijf minuten werd Jordy Croux twee keer vrij voor keeper Brondeel gezet, maar beide keren wist de Belgische vleugelspits de kans niet te verzilveren. Tussen deze twee grote kansen door werd nog een doelpunt van Emrullah Güvenç afgekeurd vanwege buitenspel. Het toonde de superieuriteit van de Maastrichtse ploeg in Breda.

In de tweede helft moest MVV zorgen dat het de linies dicht zou houden. Dat plan kon na amper twee minuten de prullenbak in, nadat bij een corner door slecht wegwerken de bal voor de voetebn van verdediger Van Diermen viel. Die bedacht zich geen moment en schoot uit de draai onberispelijk binnen: 1-1. Het publiek ging achter de thuisploeg staan en dan kan het spoken in Breda. Maar de Sterrendragers lieten zich absoluut niet gek maken. Kansen warebn er nog wel voor de thuisploeg, via o.a. City-huurling en invaller Barker. Bo Geens stond echter op zijn post. In de 67e minuut was hét beslissende moment van de tweede helft: Jordy Croux werd weggestuurd en kwam 1-op-1 met keeper Brondeel. De toegesnelde invaller Verschueren greep echter in voordat de keeper dat kon doen. Dat deed hij overigens nét buiten het strafschopgebied, waardoor MVV, na de rode kaart van Verschueren, met een vrije trap mocht hervatten in plaats van met een penalty. Dat deerde Alessandro Ciranni echter weinig, De kleine, snelle back zette zich achter de bal en schoot deze feilloos buiten bereik van de keeper in de linker bovenhoek: 1-2. Tegen tien man van de thuisploeg hield MVV Maastricht zich daarna prima staande. Kansen waren er nog voor beide ploegen (Ricardo Ippel schot over, Pieter Nys schot naast) en bij NAC werkte Barker nog een bal vervaarlijk af op het doel van Bo Geens. Er scoorde echter niemand meer, waardoor MVV Maastricht op hele knappe wijze de eerste driepunter van het seizoen mocht noteren. Met 4 punten uit drie wedstrijden staat MVV momenteel op een 8e plek in de Jupiler League. 

Maandag 22 augustus neemt MVV Maastricht het in het eigen Stadion de Geusselt op tegen FC Oss. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Fotoverslag