13 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo De Graafschap

De Graafschap

NAC Breda-MVV Maastricht: 2 - 0

Anouar Kali, Anco Jansen, Nick Venema, Darren Maatsen. Spelers die bij MVV Maastricht zo goed als zeker in de basis zouden staan. Bij NAC Breda, de tegenstander van vrijdag 7 mei, zaten ze op de bank. Wat meteen alles zegt over het verschil in mogelijkheden. Dat uitte zich ook op het veld: NAC won met 2-0.

“Misschien hadden we wel wat eerder opportunistischer moeten gaan spelen”, zei MVV-captain Luc Mares na de wedstrijd. Wie de slotfase van NAC Breda-MVV Maastricht zag, kon niet anders dan de aanvoerder gelijk geven. Waar MVV 85 minuten bijna niets creëerde, kreeg de ploeg in extremis meerdere kansen op een goal. Met verdediger Manuel Angiulli als stormram drukte MVV NAC terug. Maar Joy-Lance Mickels, Koen Kostons en Marko Kleinen hadden het vizier niet op scherp. Even daarvoor was Arne Naudts niet alert bij een doorgeschoten voorzet, waardoor MVV doelpuntloos terugkeerde naar Maastricht.

Omdat NAC met Mounir El Allouchi wel een speler aan het kanon bracht, trokken de Bredanaars de zege over de streep. Eerst zette de Marokkaanse middenvelder een strafschop om, in de tweede helft verdubbelde hij de score met een machtige volley na te druistig uitkomen van Mike Havekotte, die een leeg doel achterliet. Daardoor won NAC, zonder zelf echt groots te spelen terecht van MVV. De Sterrendragers konden, op de slotfase na, nooit echt een vuist maken. Omdat NAC ook niet groots speelde, ontwikkelde zich een saai schouwspel in het Rat Verlegh Stadion. Met de 2-0 van El Allouchi werd het er niet spannender op, al verzuimde MVV de spanning ook terug te brengen door in de slotfase de aansluitingstreffer niet achter Nick Olij te schieten. Daardoor rest de Maastrichtenaren nog een kans om te klimmen op de ranglijst. Met een zege in het laatste competitieduel tegen FC Den Bosch is een tiende plaats nog haalbaar. Een positie die halverwege dit seizoen niemand meer verwacht had. Aanstaande woensdag dus een mooie kans om het seizoen toch nog positief af te sluiten.

NAC Breda - MVV 2-0 (1-0). 29 El Allouchi 1-0, 78. El Allouchi 2-0.

Opstelling MVV: Mike Havekotte; Rico Zeegers (77. Tim Zeegers), Manuel Angiulli, Luc Mares, Gaston Salasiwa; Thibaut van Acker, Jérôme Déom (90. Marko Kleinen), Sven Blummel (77. Matteo Waem); Djibril Dianessy (46. Koen Kostons), Arne Naudts, Joy-Lance Mickels.

Foto's: Patrick Smets