NAC Breda - MVV Maastricht: 1 - 1

Knap gelijkspel (1-1) MVV in Breda tegen NAC

Met een gehavend elftal op bezoek bij de nummer twee van de Jupiler League. De ploeg van trainer Ron Elsen had wel eens voor eenvoudigere zaken gestaan. Toch pakte de Sterrendragers op vrijdag 12 februari jl. een knap punt in het Rat Verlegh Stadion. Emrullah Güvenç zorgde al na vier minuten voor de voorsprong. In de 54e minuut bracht Suk de gelijke stand op het scorebord: 1-1.

MVV zocht vanaf het begin van de wedstrijd de verdedigende stellingen op in Breda. De ploeg van Ron Elsen was dan ook zwaar gehavend, door onder meer afwezigheid van aanvoerder Stef Peeters (schorsing) en middenvelder Pieter Nys (hoofdblessure). Toch waren het de bezoekers die in het begin het gevaarlijkst waren. Eerst vuurde Emrullah Güvenç van 20 meter nog in de handen van doelman Ten Rouwelaar. Die laatste had echter enkele minuten later geen enkel antwoord op een fantastisch schot van de kleine Belg na een kaats met een NAC-verdediger: 0-1. Het was het sein voor NAC om alles op de aanval te gooien en MVV kwam nauwelijks meer over de middenlijn. Toch bleef het de voorsprong lang behouden. Dat was met name te danken aan keeper Jo Coppens die telkens op zijn post was bij schoten van Verbeek en Naah. En al was Coppens al verslagen, dan stonden Jordy Croux of Hawbir Moustafa als redders op de doellijn. Het bracht MVV ongehavend tot de rust met een 0-1 voorsprong. 

Na rust was het echter snel weer gelijk. Via een klassieke scrimmage (bal eerst nog tegen onderkant lat via voet Ricardo Ippel) kwam de bal uiteindelijk bij Suk terecht. Die volleyde de bal bij de tweede paal binnen. Dit keer kon de op de lijn staande Daryl Werker net geen redding meer brengen. De Bredanaars roken de overwinning en gingen op zoek naar de bevrijdende 2-1, maar MVV verdedigde haar stellingen prima. Het was zelfs de Maastrichtse ploeg die een hele grote kans kreeg op de voorsprong. Jordy Croux ontfutselde op links de bal bij Van Diermen en bediende Emrullah Güvenç vervolgens op maat. Güvenç vergat echter zijn voet adequaat tegen de bal te zetten, waardoor het leer voorlangs hobbelde. Enkele minuten later dacht heel NAC Breda aan een strafschop, toen Seuntjens ter aarde stortte in de 16-meter. Scheidsrechter Makkelie had het echter goed gezien: Steven Pereira ging vrijuit en Seuntjens kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kon gaan douchen. Met 10 man kreeg NAC het niet meer voor mekaar om uiterst gevaarlijk te worden. De snelle Henry Odutayo, inmiddels ingevallen voor Thomas Verheydt, miste net één teenlengte, na een sprintduel met Ten Rouwelaar. Het laatste fluitsignaal van Makkelie klonk de Maastrichtenaren vervolgens als muziek in de oren. Een knap gelijkspel en dito winstpunt in de pocket. 

Maandag 15 februari treedt MVV alweer aan in de Jupiler League. Tegenstander is dan Almere City FC. De wedstrijd in Stadion de Geusselt start om 20.00 uur. 

Fotoverslag