22 november
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Oss

TOP Oss

MVV Maastricht - Roda JC: 1 - 0

MVV wint ‘wedstrijd van het jaar’

Al weken werd er door supporters reikhalzend naar uitgekeken: dé derby. MVV-Roda JC. Voor velen de wedstrijd van het jaar. De wedstrijd die gewonnen moet worden. Dankzij Serhat Kot voldeed MVV zondag aan die ‘eis’.
Na een gezellige en goed verlopen preparty van de Angel-Side voor het stadion en een vroege aftrap van Veer Zien MVV in De Geusselt, klonk om half drie het fluitje van scheidsrechter Bax. Erg lang had MVV niet nodig om de intenties duidelijk te maken. Na tweeëneenhalve minuut kopte Luc Mares een scherpe corner van Joshua Holtby tegen de lat. Niet veel later teisterde ook Serhat Kot het houtwerk. Een mooie aanval via Holtby en Anthony van den Hurk bereikte de Turkse middenvelder die de dwarsligger boven doelman Muyters raakte. Roda JC stelde daar een kans tegenover: een schuiver van Roland Albert werd knap gepakt door Gilles Deusings. Even voor rust werd de verder zeer matige derby stilgelegd door scheidsrechter Bax omdat ex-MVV’er Jordy Croux bekogeld werd bij het nemen van een corner. Iets dat eerder aan de andere kant ook Joeri Schroijen overkwam.
Na de thee werd het niveau er niet veel hoger op, al zal geen MVV-fan daar achteraf om gemaald hebben. Het was namelijk wel meteen raak na rust. Een prima pass van Shermaine Martina met zijn chocoladebeen werd op waarde geschat door Joeri Schroijen. Na het betere kapwerk leverde de Weertenaar een voorzet op maat af. Serhat Kot, nota bene de kleinste man van het veld, knikte de bal koel langs Muyters en ontketende daarmee een volksfeest in De Geusselt. Roda drong met wat extra aanvallende impulsen nog wel aan in de slotfase, maar echt gevaarlijk konden de Kerkradenaren niet meer worden. Het laatste fluitsignaal van leidsman Bax werd met een luid gejuich ontvangen in de Geusselt. Aan de verdiende ereronde daarna leek bijna geen einde te komen.
MVV was zo opnieuw de sterkste in de derby in Maastricht en pakte de tweede zege op rij. Een mooie opsteker voor iedereen met een rood-wit hart.