MVV Maastricht - VVV Venlo: 1 - 2

MVV Maastricht krijgt te weinig in Limburgse clash (1-2)

Het spelverloop was bijna hetzelfde als een week eerder in Helmond. MVV Maastricht was, over de gehele wedstrijd gezien, de ploeg die het meeste aanspraak mocht maken op punten. Toch ging de tegenstander, ditmaal VVV Venlo, er vandoor met de punten. Drie zelfs...

De Limburgse clash was een onderonsje, vroeg in het seizoen, dat ideaal was als graadmeter voor de twee ploegen. De beide trainers zouden middels deze wedstrijd kunnen zien hoever hun ploegen daadwerkelijk zijn. Uiteindelijk zullen zowel Maurice Steijn als Ron Elsen hebben geconcludeerd dat er nog werk aan de winkel is.

VVV Venlo was in de eerste helft iets sterker dan de thuisploeg. Toch leverde dat niet hele grote kansen op voor de bezoekers. éénmaal moest de Belgische keeper Bo Geens reddend optreden na een schot van VVV-er Post. Aan de andere kant werd het gevaarlijk bij een uitbraak via enkele schijven en werd Thomas Verheydt in stelling gebracht door Jordy Croux. De lange spits kopte de bal echter naast.

In de tweede helft kwam MVV Maastricht beduidend sterker voor de dag. Eerst was er wederom een kopbal van Thomas Verheydt die het doel op een haar na miste. Daarna kreeg Nick Kuipers een riante mogelijkheid na een vrije trap van Jordy Croux. De klutsbal die pardoes voor de voeten van de verdediger belandde ging echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Vervolgens was het Pieter Nys die doelman De Fockert van ver probeerde te testen. De VVV-goalie bleek echter alert. Even later was het wederom Thomas Verheydt, die na een goede voorzet van Florian Loshaj bij de eerste paal afwerkte. Wederom was het De Fockert die redding bracht. Het moest wel bijna zo zijn dat de ongeschreven voetbalwet in werking zou treden: waar de ene ploeg niet scoort, doet de andere dat wel. En net zo was het. Slecht wegwerken in de MVV-defensie bracht de bal voor de voeten van Post, die zonder na te denken uithaalde en de bal onhoudbaar voor Bo Geens in de kruising krulde: 0-1. Tien minuten voor tijd stond de thuisploeg dan ook met lege handen. Dat moet veranderen, zal MVV-coach Ron Elsen gedacht hebben. Hij dirigeerde Nick Kuipers vanuit de achterste stellingen naar voor. En net als afgelopen week, was de lange verdediger weer trefzeker. Een voorzet werd door Pieter Nys verlengd en Nick Kuipers kwam achter de VVV-verdediging uit om de 1-1 gelijkmaker binnen te koppen. Stadion de Geusselt stond op z'n kop. De verdiende gelijkmaker was binnen. Maar MVV dacht even later zelfs nog aan de overwinning, toen Jordy Croux op avontuur ging in het Venlose strafschopgebied. De aanvaller werd enigszins uit balans gebracht, maar niet genoeg om een strafschop te krijgen. In de tegenstoot was VVV Venlo echter gelukkiger. De bal kwam, wederom vanuit de MVV-verdediging, voor de voeten van verdediger Rutten die meteen afdrukte: 1-2. Zo verloor MVV in de allerlaatste minuut van de wedstrijd één punt en was de teleurstelling over het verlies groter dan het goede gevoel over de sterke tweede helft die de ploeg speelde. 

Volgende week vrijdag 19 augustus nemen de Sterrendragers het in Breda op tegen NAC (20.00 uur). 

Fotoverslag