MVV Maastricht - Telstar: 0 - 0

MVV niet koelbloedig genoeg tegen Telstar: 0-0

MVV en Telstar hebben in het eerste competitieduel van 2018, net als in de uitwedstrijd in Velsen-Zuid, niet weten te scoren. De Maastrichtenaren verzuimden om alle punten in eigen huis te houden. Men was óf te slordig óf voor het doel niet koelbloedig genoeg waardoor een handvol opgelegde kansen niet verzilverd werd. Door de puntendeling zakt MVV één plek op de ranglijst en staat nu na 20 duels, twaalfde.

MVV kwam goed uit de startblokken bij het begin van de tweede seizoenshelft. Vanaf de eerste minuut werd Telstar naar achteren gedrukt. Dit resulteerde al in de vijfde minuut in een mooie kans voor Joeri Schroijen. Een schot vanaf 16 meter verdween echter net aan de verkeerde kant van de kruising. MVV bleef aandringen en het spel breed houden, maar Telstar kreeg langzaam aan meer grip op de Maastrichtenaren, mede ook omdat de thuisclub op dat moment te vaak slordig balverlies leed. 

In de 16e minuut was er dan ook de eerste kans voor de ploeg uit Velsen-Zuid. Een schot vanaf 20 meter kon vakkundig overgetikt worden door MVV-doelman Michael Verrips. Vier minuten later waren het opnieuw de gasten die snel wisten om te schakelen en Osman op 20 meter voor het doel in een goede schietpositie brachten. Zijn schot dwarrelde vervolgens naast. In de 26e minuut kroop MVV door het oog van de naald. Een actie van opnieuw Osman bracht hem in het strafschopgebied in goede scoringspositie. Zijn harde schot werd goed gepareerd door Michael Verrips. MVV begon in deze fase van de wedstrijd weer langzaam meer grip op de tegenstander te krijgen. Dit leverde prompt in de 30e minuut een opgelegde kans op: vanaf 17 meter mocht Alessandro Ciranni een vrije trap nemen. De bal ging echter via het muurtje naast. De daaropvolgende hoekschop kon vervolgens ingekopt worden door de van een blessure teruggekeerde Christophe Janssens. Hij schampte de bal echter in kansrijke positie. De bal ging in de slotfase weer zelfverzekerd bij MVV rond en in de 36e minuut kon Atilla Yildirim via een mooie actie Ciranni op maat  bedienen. Hij gleed echter acht meter voor het doel uit waardoor de bal naast stuiterde. Een minuut later kon Yildirim bijna zelf scoren. Een voorzet maakte hij mooi 'dood' op de voet maar op zeven meter vrij voor het doel had zijn volgende inzet te weinig kracht . Defensief had MVV het goed voor elkaar. De nummer vier van de Jupiler League had moeite om openingen te vinden in de Maastrichtse 'stadsmuur' en zocht daarom haar heil in afstandsschoten. Zonder resultaat. Meer fortuin leek op slag van rust Luc Mares te hebben. Zijn afstandsschot werd via een been van richting veranderd. De Telstar-keeper was al geklopt, de bal ging echter net over. Dertig seconde later kon Pieter Nys dan de MVV-aanhang in vervoering brengen. Hij mocht een voorzet vanaf twaalf meter vrij inschieten, hij raakte de bal helaas verkeerd waarna een afzwaaier resulteerde.

Telstar begon de tweede helft met de intentie om MVV direct op eigen helft vast te zetten. Dit belette de thuisclub echter niet om hier omheen te spelen en op deze manier de eerste kans te creëren. Jonathan Okita manoeuvreerde zich in de 50e minuut knap vrij in de zestien maar zag zijn inzet gestopt door doelman De Boer. Twee minuten later werd Tuur Houben op links gelanceerd. Hij kapte mooi zijn tegenspeler uit en legde de bal op Joeri Schroijen terug. Zijn vizier stond echter niet voldoende scherp en in vrijstaande positie mikte hij ruim naast. In de 55e minuut ontsnapte MVV dan weer aan een achterstand. Na een snelle actie kon Schouten ongehinderd het MVV-doel vanaf 18 meter onder vuur nemen. Zijn kromme - met veel effect geschoten - bal verdween nipt naast de paal. Het spel ging nu snel op en neer. Eén minuut later kreeg Atilla Yildirim een niet te missen kans. De bal mocht hij vanaf vijf meter in het Telstar-doel prikken alleen....het leer verdween op wonderlijke wijze niet aan de goede kant van het aluminium. Jonathan Okita had in de 74e minuut wat dat betreft een déjà-vu. Want een harde voorzet van Joeri Schroijen bereikte de aanvaller op vijf meter voor het Telstar-doel. Wonder boven wonder kreeg ook hij de bal niet tussen de palen gemikt. Eindelijk leek het dan in de 79e minuut te gebeuren, de lang gehoopte voorsprong. Yildirim bracht na een snel uitgevoerde counter Jonathan Okita in perfecte stelling om de openingstreffer aan te tekenen. Maar een goede reflex van Telstar-doelman De Boer voorkwam erger voor de gasten. 

Eén minuut later scoorde Yildirim dan eindelijk, alleen had scheidsrechter Van den Kerkhof opzettelijk hands gezien en keurde hij de 1-0 niet goed. 

Uiteindelijk maakten de Maastrichtenaren over de gehele wedstrijd gezien de meeste aanspraak op de drie punten, maar bleken de Sterrendragers daar deze avond niet koelbloedig genoeg voor.

MVV speelt vrijdag 19 januari de uitwedstrijd in Deventer tegen Go Ahead Eagles. De volgende thuiswedstrijd is op vrijdag 26 januari. Dan heet om 20.00 uur De Graafschap de tegenstander.