MVV Maastricht - Standard Luik U23: 7 - 0

MVV laat niets heel van beloften Standard Luik (7-0)

MVV heeft een klinkende 7-0 zege behaald in een oefenduel tegen het U23 elftal van Standard Luik. De ploeg van Ron Elsen combineerde bij vlagen zeer fraai door de jonge defensie van de Belgische ploeg en gaf een voetbalshow weg voor de ruim 1.400 toeschouwers.

Door: Stephan van Appeven

In de eerste helft konden de MVV-fans kennis maken met testers Atilla Yildirim, keeper Michael Verrips en de al vaker meespelende Jonathan Okita. Deze proefspelers maakten een behoorlijke indruk. Jonathan Okita en Atilla Yildirim vonden elkaar na tien minuten, maar laatstgenoemde kopte net langs de paal. Na een handig passje van wederom Jonathan Okita leek Joeri Schroijen even later te scoren, maar zijn goal werd terecht vanwege buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant braken de beloften van Standard na een kwartier uit, ingeleid door een slordigheid aan MVV-kant. Shermaine Martina voorkwam met een heldhaftig blok een schot op doel. Maar er was maar één ploeg die het spel maakte: MVV. Jonathan Okita, een potentiële publiekslieveling, stuitte na 25 minuten op de keeper na een schot uit een lastige hoek. Een minuut later scoorde Okita wel, na uitstekend weg te zijn gestuurd door Florian Loshaj: 1-0. MVV drukte daarna flink door richting een tweede treffer. Matisse Thuys en Dean Koolhof, beiden sterk spelend, vuurden naast. Jonathan Okita deed het vervolgens nog één keer voor, toen Atilla Yildirim hem met een fijne steekbal vond: 2-0. Dat bleek de ruststand, al was daar de hulp van Michael Verrips nog even voor nodig. De keeper reageerde uitstekend op een verrassend afstandschot.

Na de rust liet MVV niets heel van de jeugdige Belgische tegenstander. Zo goed als elke poging vond doel. Alessandro Ciranni bewees zijn specialiteit met een rake vrije trap: 3-0. Tester Jonathan Benteke had direct daarna de vierde op zijn schoen, maar hij tikte van dichtbij over op aangeven van die andere Jonathan: Okita. Uit een identieke situatie met dezelfde hoofdrolspelers scoorde Jonathan Benteke na een uur spelen wel: 4-0. Binnen zes minuten daarna scoorde MVV de vijfde en zesde treffer. Op aangeven van Koen Kostons mocht eerst Matisse Thuys binnen vuren, vlak daarna leverde Tuur Houben een prachtige assist op Jonathan Benteke, die uitstekend kruislings binnenkopte. De zevenklapper was in de 81ste compleet toen Tuur Houben nu zelf mocht afronden, na goed doorjagen van Koen Kostons.

MVV combineerde zich zeer fraai langs Standard Luik U23. Een overtuigende prestatie die in de laatste oefenwedstrijd tegen Achilles ’29 tijdens de Werming-Up op zaterdag 12 augustus (start wedstrijd 17.00 uur) een vervolg moet krijgen.

Opstelling MVV Maastricht
Verrips, Ciranni, Mmaee (45. De Nooijer), Pereira (71. Stankov), Shermaine, Thuys, Loshaj (71. Van Melick), Koolhof (61. Houben), Schroijen (45. Golpek, 71. Jungschleger)), A. Yildirim (45. Benteke), Okita (61. Kostons)

Fotoverslag