MVV Maastricht - Spouwen Mopertingen: 2 - 0

MVV boekt oefenzege op Spouwen Mopertingen (2-0)

MVV Maastricht heeft tien dagen voor de start van de nieuwe voetbalcompetitie onder tropisch omstandigheden weten te winnen van Spouwen Mopertingen. De Belgische vereniging, uitkomend in de tweede klasse amateurs, werd met 2-0 verslagen.

MVV was zoals verwacht mocht worden in de eerste 45 minuten veruit de betere ploeg. De Belgen kregen geen ruimte terwijl de thuisclub via combinaties op zoek was naar de vrije man. Na zeven minuten was het Koen Kostons die de eerste treffer op het scorebord bracht. Ook na deze snelle voorsprong bleef MVV aandringen, de gasten kwamen er aanvallend niet aan te pas. Doelman Luuk Koopmans hoefde in de eerste helft zijn kunsten niet te vertonen. Zijn overbuurman wel. Hij belette onder meer Pieter Nys twee keer van het scoren. Minder fortuin had de Belgische doelman bij een fraaie actie van rechtsbuiten Asumah Abukabar. Na enkele snelle bewegingen haalde hij in de 28e minuut vanaf 18 meter onhoudbaar uit: 2-0.

In de tweede helft verscheen een geheel nieuw MVV-team binnen de lijnen. Alleen Luuk Koopmans en Maxime Gunst bleven - ten opzichte van de eerste helft - staan. Onder de negen invallers een totaal nieuw gezicht:  Thomas Horsten. Nog zonder een MVV-training in de benen begon de speler-op-proef aan zijn eerste Maastrichtse minuten. De 24-jarige Horsten komt van FC Eindhoven waar de vleugelverdediger het afgelopen jaar drie keer in de basis stond. Een jaar eerder kwam hij 21 maal in actie voor de tweede club van de Lichtstad. In het seizoen 2013/2014 speelde Horsten 31 keer voor Jong PSV. Na de hervatting hadden beide teams duidelijk last van de warmte. De tropische omstandigheden - op het hitte vasthoudende kunstgras was het zo'n veertig graden - hadden gevolgen op het spel. Het werd stroperiger en beide teams hadden moeite de vrije man te vinden. Echte kansen bleven dan ook lange tijd uit. Tot de 76e minuut. Nino Everaers bediende Dimmy Kool op maat met het hoofd. Kool, die geheel vrijstaand vanaf zeven meter mocht uithalen, trof echter het lichaam van de Belgische doelman. Drie minuten later mocht Dogan Golpek alleen op de doelman af maar zijn inzet ging ver naast het doel. In de slotminuut ontsnapte MVV nog aan een tegentreffer. Doelman Luuk Koopmans maakte een kopbal onschadelijk. In de tegenaanval gingen Jonathan Okita en Nino Everaers alleen op het Belgische doel af. Okita bediende zijn ploegmaat die echter aan het twijfelen sloeg en de bal niet in het lege doel maar naast het doel schoof.

MVV heeft nog één oefenwedstrijd op het programma staan voordat de Keuken Kampioen Divisie van start gaat. En wel aanstaande vrijdag in en tegen Almere. De competitie begint vrijdag 17 augustus in de eigen Geusselt tegen Top Oss. Aanvang: 20.00 uur.

Opstelling MVV (eerste helft): Luuk Koopmans, Hawbir Moustafa, Shermar Martina, Dimitri Lavalée, Maxime Gunst, Joeri Schroijen, Pieter Nys, Jerome Deom, Koen Kostons, Shermaine Martina en Asumah Abukabar.

Opstelling MVV (tweede helft): Luuk Koopmans, Maxime Gunst (75. Raoul Last), Thomas Horsten, Kjell Knops, Ricardo Ippel, Dean Koolhof, Luc Mares, Jonatahn Okita, Dimmy Kool, Nino Everaers. Dogan Golpek.

Scoreverloop: 7. Koen Kostons 1-0, 28. Asumah Abukabar 2-0.