MVV Maastricht - Sparta Rotterdam: 1 - 3

Kampioen Sparta te sterk in De Geusselt (1-3)

Na één helft goed voetbal en een voorsprong in de rust voor MVV Maastricht (1-0), liet Sparta Rotterdam, de kampioen van de Jupiler League, vrijdag 22 april jl. zien waarom het die titel dit seizoen in de wacht sleepte: effectiviteit en persoonlijke klasse. Eindstand van de wedstrijd: 1-3.

Het vertrouwde recept in Stadion de Geusselt: vanaf het eerste fluitsignaal de tegenstander proberen te overrompelen. Dat is wat MVV Maastricht graag wenst te doen. Dat lukte ook tijdens de eerste helft tegen Sparta. Al vroeg in de wedstrijd was het Pieter Nys die door Jordy Croux vanaf rechts in stelling werd gebracht. De oud Spartaan kwam echter net niet bij de bal. Even later kogelde Emrullah Güvenç uit een voorzet van Steven Pereira recht op keeper Korstsmit. De tweede grote kans voor de Sterrendragers binnen het kwartier. Aan de andere kant kon Brogno enkele minuten later vrij op keeper Jo Coppens af. Die laatste verkleinde zijn doel zo goed, dat de Sparta-spits naast de verkeerde kant van de paal mikte. MVV bleef gevaarlijk. Een kopbal van Verheydt werd door Kortsmit gered, maar vlak voor rust was het wel raak. Een prachtige steekpass van Ricardo Ippel zette Jordy Croux vrij voor Kortsmit. Met een subtiele kapbeweging en dito schot liet de rappe Belgische vleugelspits de Sparta-keeper kansloos: 1-0.

Na rust liet Sparta zien waarom het dit seizoen regeert in de Jupiler League. De 1-1 viel na een corner vanaf links, pardoes voor de voeten van de instormende Van Drongelen: 1-1. Daarna was het Sparta clubtopscorer Verhaar die zich liet gelden. Eerst met een geplaatste volley, vervolgens met een welgemikt schot: 1-3. MVV kon in de tweede helft niet meer van zich afbijten en sloot de laatste thuiswedstrijd van de competitie derhalve met een nederlaag af.

Desalniettemin mag MVV zich gaan voorbereiden op de Jupiler Play-Offs. De eerste ronde, waarvan nog niet bekend is tegen wie de Maastrichtenaren aan zullen treden, wordt gespeeld op maandag 2 en vrijdag 6 mei. De tegenstander en de datum van de thuis- en uitwedstrijd, zijn vrijdag 29 april na afloop van de laatste competitiewedstrijd bekend. MVV speelt dan in Waalwijk tegen RKC (20.00 uur). 

Fotoverslag