MVV Maastricht - SG Wattenscheid 09: 0 - 1

De eerste thuisnederlaag van het seizoen 2018-2019 is een feit. MVV Maastricht verloor met 0-1 van SG Wattenscheid 09, een Regionalligaclub uit Bochum. 

De eerste helft ging over en weer, maar leverde weinig écht uitgespeelde kansen op. Het was in de eerste minuut aanvoerder Ricardo Ippel die over schoot. In de tweede minuut moest Luuk Koopmans een bal klemmen, maar daarna was het gevaar voor beide goals niet groot. Het was Wattenscheid wat wel het meest dreigend was richting Maastrichtse doel. Toch werd Luuk Koopmans in de eerste helft niet meer in de problemen gebracht. 

In de tweede helft wisselde MVV vijf spelers. Dat bracht niet meteen de gewenste impuls. Het spel bleef zich voornamelijk afspelen op het middenveld. Na vijf minuten viel er wél een grote kans te noteren voor Wattenscheid. De Duitse aanvaller schoot echter naast het doel van de ingevallen Lars van Meurs. Tien minuten later was het de jarige Pieter Nys die aan de andere kant de score had kunnen openen. Zijn volley belandde echter snoeihard tegen de reclameborden langs het doel van de Duitse keeper. 

Meteen na die grote kans mocht Kjell Knops zijn opwachting weer maken in De Geusselt én in een officieuze wedstrijd. De voormalige MVV-aanvoerder kampte bij zijn werkgever Port Vale FC in Engeland lang met een vervelende knieblessure. Zijn dubbele rentree in De Geusselt was goed om te zien en een volgende stap in zijn volledige herstel. Hij voerde als vanouds de verdediging aan, waar overigens nieuwe gezichten Dimitri Lavalée en Dimmy Kool hem vergezelden. 

Zij konden niet voorkomen dat Wattenscheid 10 minuten voor tijd op een 0-1 voorsprong kwam. Van Santen, de lange spits van de Duitsers, kon simpel binnen tikken nadat een van richting veranderd schot via Lars van Meurs pardoes voor zijn voeten belandde. Het was MVV dat daar probeerde om de zaken weer recht te trekken. Eerst was het Dean Koolhof die een streep richting kruising joeg, maar de Duitse keeper de bal zag pareren. Vervolgens leidde een goede actie van de ingevallen Jonathan Okita tot een voorzet die Dean Koolhof net niet wist binnen te koppen. Ook Wattenscheid kreeg nog een dikke kans op de 0-2, maar een grotere nederlaag bleef MVV in eigen huis gelukkig bespaard. 

Woensdag 18 juli reizen de Sterrendragers voor de derde oefenwedstrijd van deze voorbereiding af naar Den Bosch, waar de plaatselijk FC de gastheer zal zijn (19.00 uur, Stadion De Vliert). 

Opstelling MVV Maastricht
Koopmans (45. Van Meurs), Moustafa (70. Kool), Shermar (87. Everaers), Shermaine (25. Lavalée), Gunst (60. Knops), Ippel (60. Okita), Nys (87. Yildirim), Beijlic (45 Koolhof), Diallo (45. Houben), Kostons (45. Reck), Schroijen (45. Golpek)