MVV Maastricht - Seraing United: 1 - 0

MVV verslaat Seraing United in nuttige oefenpot (1-0)

In een zeer nuttige oefenwedstrijd versloeg MVV Maastricht vrijdag 8 januari jl. het Seraing United van trainer Drazen Brncic met 1-0. Het doelpunt viel in de 64e minuut en werd gemaakt door invaller Prince Rajcomar, die koud in het veld stond.

MVV Maastricht startte met Thomas Verheydt die in de spits de voorkeur kreeg boven Santiago Palacios. Buiten de lang geblesseerde Nick Kuipers en Leroy Labylle, kon trainer Ron Elsen ook niet beschikken over Emrullah Güvenç. De kleine aanvaller had liesklachten en moest op de tribune plaatsnemen. 

De Sterrendragers startten de wedstrijd goed en drukte Seraing terug op eigen helft. Dat leidde er wel toe, dat er veel ruimte kwam achter de MVV-verdediging. Met de snelle aanvallers Bamba en Senakuku lukte het Seraing dan ook om enig gevaar voor het doel van Jo Coppens te stichten. In de 10e miuut was het Senakuku die vrij voor het doel mocht uithalen, maar zijn schot ging naast. Drie minuten later had het aan de andere kant 1-0 moeten zijn, toen Thomas Verheyft in kansrijke positie de bal ontving, maar op keeper M'Fa stuitte. De terugspringende bal kwam in het bezit van Jordy Croux, maar het lukte hem niet om door de inmiddels gearriveerde tegenstrevers zich een weg naar het doel te banen. In de 18e minuut zag die zelfde Jordy Croux, dat keeper M'Fa ver voor zijn doel stond en probeerde hij de Seraing-keeper vanaf 25 meter te verschalken. M'Fa toonde echter over een behoorlijke sprongkracht te beschikken en tikte het leer over het doel. Bij een verdedigende actie aan de andere kant van het veld moest Shermaine Martina het veld verlaten met een liesblessure. Zijn plek op linksachter werd ingenomen door Hawbir Moustafa, die verhuisde van rechts- naar linksback. Op rechtsback kwam Shermar Martina voor zijn geblesseerde broer in het veld. De mooiste redding van de avond kwam even later op het conto van Jo Coppens. Die zag Senakuku alleen op zich afkomen en hield met een katachtige reflex het schot van de lange aanvaller uit zijn doel. Keeper M'Fa moest in de eerste helft vervolgens ook nog een keer op zijn post zijn, maar de afronding van de aanval door Luca Polizzi en Thomas Verheydt liet te wensen over.

In de rust wisselde Ron Elsen Jo Coppens. Mattijs Branderhorst mocht zijn plaats onder de lat innemen en kreeg meteen een kogel van Camara op zich afgevuurd. De 2e MVV-keeper was echter op zijn hoede en pakte de bal klemvast. Aan de andere kant moest M'Fa de bal in de 61e minuut uit zijn netje vissen, maar scheidsrechter Perez keurde het MVV-doelpunt van Pieter Nys af wegens buitenspel. Drie minuten later wees Perez echter wel naar de middenstip toen Prince Rajcomar, koud in het veld voor Thomas Verheydt, door Luca Polizzi werd bereikt en de trekker resoluut overhaalde: 1-0. Een beloning voor het voetbal dat MVV Maastricht tot dan toe op de mat had gelegd. Die beloning werd overigens door de kleine Saliu even later bijna ongedaan gemaakt, want zijn vrije trap werd binnen gewerkt door een Seraing's been. Perez zag echter ook in deze actie een buitenspeldoelpunt en keurde de goal af. Mattijs Branderhorst moest twintig minuten voor tijd vervolgens redding brengen in de kort hoek na een vervaarlijke actie van Udol over links. Drie minuten later kopte die zelfde Udol de bal in een zeer kansrijke positie naast het MVV-doel. Het waren de laatste stuiptrekkingen van de bezoekers, waar na de vele wissels de organisatie in de ploeg niet helemaal stabiel meer stond. Zowel Jordy Croux (slap schot met rechts) als Santiago Palacios (gehaaste kopbal), die overigens ingevallen was voor Pieter Nys, hadden de score nog kunnen uitbreiden, maar lieten dat helaas na. De wedstrijd eindigde daarom in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg.

Vrijdag 15 januari staat het vervolg van de competitie op het programma. MVV start thuis tegen Helmond Sport. De wedstrijd begint om 20.00 uur. 

Fotoverslag