MVV Maastricht - RKC Waalwijk: 0 - 0

Bloedeloze puntendeling MVV tegen RKC (0-0)

De eerste wedstrijd van de Brabantse drieluik voor MVV (RKC Waalwijk, FC Eindhoven, Helmond Sport) is vrijdagavond 3 november in Maastricht geëindigd in een bloedeloze 0-0. Een terechte uitslag, geen van beide teams mocht aanspraak maken op de volledige winstpremie van drie punten. Geen Samy Mmaee, Christophe Janssens, Marvin Ogunjimi, Pieter Nys en Shermaine Martina. Daar moesten de Sterrendragers op voorhand mee 'dealen'.  Tel daarbij het nieuwe blessuregeval Ricardo Ippel nog op. De MVV-aanvoerder moest op slag van rust geblesseerd het veld verlaten. Met de handen voor het gezicht geslagen trekkebeende hij het veld af. De zoveelste blessure. En of het allemaal nog niet genoeg was moest Shermar Martina - hij speelde als vervanger van Mmaee een puike wedstrijd - in de 75e minuut met kramp noodgedwongen vervangen worden. De jonge Koen Kostons pakte daarmee zijn tweede invalbeurt dit seizoen.

De eerste helft liet de 4.636 bezoekers weinig hartverwarmend voetbal in De Geusselt zien. RKC speelde zoals gevreesd heel stug met veel mensen achter de bal. Langzaam maar ook fantasieloos in de opbouw. MVV had aanvallend geen antwoord op het trage spel van de Waalwijkers. Daarnaast werd ook te onnauwkeurig gespeeld. Verdedigend had MVV in de eerste akte niet veel te vrezen van RKC. Twee afstandsschoten die een simpele prooi vormden voor MVV-goalie Michael Verrips waren de enige wapenfeiten. Aan de andere kant zocht MVV de opening maar ook hier geen echt groot gevaar. Twee afstandsschoten van Ricardo Ippel en een te zachte intikker van Steven Pereira waren de enige echte mogelijkheden. Het dieptepunt van de eerste helft was de blessure vlak voor rust van Ricardo Ippel. De door blessureleed achtervolgde Ippel moest alweer afhaken. Matisse Thuys was zijn vervanger.

De tweede helft was al niet veel beter dan de eerste en brandde pas echt los in de 59e minuut. Alessandro Ciranni werkte een harde voorzet net over zijn eigen lat weg. De daaropvolgende hoekschop bracht bijna de 0-1 op het scorebord. Het was dat Dogan Golpek op de doellijn in de weg stond waardoor de bal op de lat belandde. De terugkaatsende bal werd in de handen van Michael Verrips gekopt. Het eerste echte wapenfeit van MVV in het tweede bedrijf viel in de 81e minuut pas te noteren. Uit een hoekschop kon plotseling Jonathan Okita uithalen. ZIjn schot ging echter helaas over. Een mooie snelle aanval bracht Dean Koolhof vijf minuten voor het einde van de wedstrijd op de rand van de zestienmeter in een vrije schietpositie. Zijn knal ging rakelings over. Vlak voor het einde ontsnapte MVV dan nog nipt. Voskamp kon alleen op doelman Verrips af maar zijn schot ging voorlangs. Wellicht was één punt voor MVV ook het maximaal haalbare met zo veel afwezige basisspelers. De Maastrichtenaren delen in ieder geval met FC Emmen de negende plek. Overigens, de man van de wedstrijd mocht eigenlijk scheidsrechter Stan Teuben uit Aarle Rixtel worden genomend. De pas 21-jarige en daarmee jongste scheidsrechter ooit in het Nederlandse voetbal floot een nagenoeg foutloze partij en dat mag ook wel eens gezegd worden.

De MVV-selectie kan nu even 14 dagen op adem komen. Dan pas komen de Maastrichtenaren weer in actie: in en tegen Eindhoven (vrijdag 17 november, 20.00 uur).