MVV Maastricht - RKC Waalwijk: 1 - 1

MVV domineert, maar scoort te weinig tegen RKC (1-1)

Vrijdag de 13e was een wedstrijddag waarop het niet meezat voor MVV Maastricht. Hekkensluiter RKC Waalwijk kwam op bezoek in Stadion de Geusselt en het was al snel duidelijk dat de Brabanders maar één devies hadden: niet verliezen... Uiteindelijk, toen de stofwolken voor het doel van keeper Den Hartog waren opgetrokken stond de doelstelling van RKC nog overeind: 1-1.

Waar normaal gesproken de start van MVV goed genoemd mag worden, was het tegen RKC een slap begin van de ploeg van Ron Elsen. RKC Waalwijk mocht rondtikken en zelfs denken aan aanvallen en dat kwam MVV duur te staan. Na een ogenschijnlijk makkelijk gegeven vrije trap kogelde Jungschläger in de 20e minuut de bal vanaf 30 meter tegen de touwen achter doelman Jo Coppens. RKC Waalwijk voelde zich de koning te rijk met de voorsprong en groef zich onmiddellijk in voor het eigen doel. Het signaal voor MVV om het initiatief in de wedstrijd naar zich toe te trekken. Via de flanken trachtte de Sterrendragers vooral Jordy Croux en Davy Brouwers in stelling te brengen. Enkele voorzetten volgde, maar voor de goal vond niemand de daadkracht om doelman Den Hartog te verschalken. Die kreeg enkele minuten voor rust zelfs hulp van de paal toen Davy Brouwers dacht de 1-1 aan te tekenen. Zijn bal kaatste echter weer terug het veld in. Jordy Croux slalomde even later op rechts het strafschopgebied in, kapte naar binnen en schoot, maar zijn bal werd gekeerd door Den Hartog. MVV bleef derhalve steken op een 0-1 achterstand bij rust.

Na rust werd het spelbeeld van de laatste 25 minuten in de eerste helft doorgetrokken: MVV trok ten strijde, RKC Waalwijk zocht de loopgraven op en dekte zich in. MVV had ontzettend veel moeite om de Brabantse muur te slechten. Pas in de 78e minuut bracht een corner van Stef Peeters de verlossende gelijkmaker. Sven Braken kon bij de tweede paal binnen koppen: 1-1. Verwoedde pogingen van MVV om ook nog de winnende treffer te maken, standden op keeper Den Hartog. Zowel Wimilio Vink (over) als Jordy Croux (tegen Den Hartog) kregen de bal niet in het vijandelijke doel. Het duel eindeigde derhalve in een gelijkspel, waarmee RKC Waalwijk zich in de handen mocht knijpen. 

De vierde periode start daarmee voor MVV Maastricht met vier punten uit twee duels. Zaak is dat de Sterrendragers maandag 16 maart aanstaande punten pakken in Eindhoven, waar het aantreedt tegen Jong PSV. De wedstrijd in het stadion van FC Eindhoven begint om 20.00 uur. 

Fotoverslag