MVV Maastricht - RFC Seraing: 3 - 2

Eerste overwinning MVV in 2017 een feit (3-2)

MVV Maastricht heeft de eerste overwinning van het nieuwe jaar in de 'pocket'. Vrijdag 6 januari won het in een ijskoude Geusselt met 3-2 van RFC Seraing. De doelpunten kwamen van de voet van Florian Loshaj, Pieter Nys en Kelechi Nwakali.

Voor rust voetbalde MVV Maastricht met strijdlust en was het zorgvuldiger dan de tegenstander. Dat leidde tot enkele dotten van kansen in de eerste minuten. Toch wisten Thomas Verheydt, Alessandro Ciranni, Dogan Golpek en tester Thuur Houben het net niet te vinden. Dat gebeurde even later wél en toen was het ook nog eens twee keer raak binnen één minuut. Eerst schoot Pieter Nys hard op de knuisten van keeper Mignon, waarna Florian Loshaj koel binnen kon tikken: 1-0. Seraing had de aftrap nog niet genomen, of de bal werd alweer onderschept door rood-wit en via een vloeiende aanval kwam de bal terecht bij Pieter Nys die het leer precies via lat en paal in het kruis mikte: 2-0. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft wisselde de technische staf alle veldspelers en mocht een geheel nieuw team aan de bak. Enkel keeper Bo Geens mocht op deze koude winteravond 90 minuten op het kunstgrasveld staan. Waar de Belgische keeper in de eerste helft totaal niet werd getest, gebeurde dat in de eerste vijf minuten van het tweede bedrijf wel. Invaller Gueve verschalkte Geens en zo werd het 2-1. Maar in de tegenaanval na de aftrap, vergrootte MVV de marge weer naar twee doelpunten. Kelechi Nwakali scoorde de 3-1. Het moet gezegd worden: Seraing pakte het de tweede helft wat beter aan dan de eerste. De bezoekers zaten feller op de bal en brachten MVV Maastricht enkele keren in verlegenheid. Zev van Melick moest na een klein kwartier aan de handrem trekken toen een aanvaller van Seraing het doel van Bo Geens belaagde: penalty. Het was weer Gueve die de trekker overhaalde: 3-2. MVV speelde slordiger dan in de eerste helft, maar toch kregen de Sterrendragers voldoende kansen op meer doelpunten. Kelechi Nwakali verzuimde in twee instanties zijn 2e van de avond te maken. Ook Luis Pedro en Patrick N'Koyi kregen op hun beurt nog enkele goede kansen. De afronding was echter niet om over naar huis te schrijven. Zo bleef de 3-2 stand op het scorebord prijken tot aan de 90e minuut en won MVV Maastricht de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. 

Opstelling MVV Maastricht 1e helft: Geens, Ciranni, Shermar, Shermaine, Yildirim, Loshaj, Gijzen, Nys, Houben, Golpek, Verheydt.

Opstelling MVV Maastricht 2e helft: Geens, Moustafa, Pereira, Van Melick, Labylle, Magermans, Ippel, Nwakali, Pedro, N'Koyi, Kostons