MVV Maastricht - Plymouth Argyle FC: 1 - 0

MVV wint met 1-0 van Plymouth Argyle FC in snikhete Geusselt

MVV Maastricht heeft vrijdagavond 27 juli de oefenwedstrijd tegen Plymouth Argyle FC, uitkomend in de Engelse League One (derde niveau) en werkend met een jaarbudget dat bijna tien keer hoger is dan dat van MVV, met 1-0 gewonnen. MVV verscheen onder meer met Asumah Abubakar in de basis. De van Willem II afkomstige aanvaller tekende vlak voor aanvang van de wedstrijd voor twee seizoenen bij de Sterrendragers. De winnende treffer van de avond kwam op naam van Dean Koolhof. "Klaar zijn we nog lang niet. Er zijn nog voldoende verbeterpunten", was het commentaar van MVV-coach Ron Elsen die over het geheel gezien redelijk tevreden was. "Stapje voor stapje willen we daar komen waar we willen."

MVV begon voortvarend aan de oefenwedstrijd. Plymouth werd in een bloedhete Geusselt - op het warme kunstgras was de temperatuur rond de 40 graden -  vanaf het eerste fluitsignaal naar achteren gedrukt. Het overwicht van de thuisclub vertaalde zich al snel in een voorsprong. In de zevende minuut was het Dean Koolhof die een mooie actie van Lars Reck afrondde: 1-0. MVV bleef de betere ploeg tegen het team dat op het derde Engelse niveau uitkomt. In de elfde minuut kon de geheel vrijstaande Luc Mares van dichtbij inkoppen. Zijn inzet belandde echter op het lichaam van Plymouth-doelman Cooper. MVV bleef de bepalende ploeg, tekenend was dan ook het moment dat MVV-goalie Luuk Koopmans voor het eerst in actie diende te komen: de 33e minuut. Op dat moment maakte hij met een fraaie zweefduik een zwak schot van Graham Carey onschadelijk. Het slotakkoord in het eerste bedrijf kwam in de 45e minuut van de voet van Lars Reck. Hij verzuimde het betere MVV op een grotere voorsprong te zetten. Reck raakte een voorzet verkeerd waardoor de bal net over de Engelse kruising verdween.

Direct na het eerste fluitsignaal in het tweede bedrijf ontsnapte MVV aan de gelijkmaker. Een scherpe voorzet werd door Edwards net naast het MVV doel gekopt. Het Maastrichtse antwoord liet niet lang op zich wachten. Het was Pieter Nys die twee minuten later aan de overzijde de bal niet de juiste hoogte met zijn hoofd wist mee te geven waardoor ook hier het leer over het doel verdween. Het fysiek sterke Plymouth begon steeds nadrukkelijker de aanval te zoeken. Na een uur spelen ontsnapten de Engelsen aan de 2-0. Een inzet van Lars Reck werd door een Engelse verdediger van de lijn gewerkt. Mede door de zes Maastrichtse wissels in de eerste periode van de tweede helft (drie in de 46e minuut en drie in de 63e minuut) slopen er slordigheden binnen in de gelederen van de thuisclub. In de 70e minuut kon Moore hier bijna van profiteren. In kansrijke positie schoof hij de bal echter net naast het Maastrichtse doel. Voor het eerst kregen de gasten een licht overwicht en het was opnieuw de vlugge Moore die leek te gaan profiteren van een slippertje van Dimitri Lavalée. Maar de rechtsbuiten van Plymouth schoof ook nu weer de bal voorbij het MVV-doel. In de 81e minuut bracht Hawbir Moustafa de ingevallen Dogan Golpek in een kansrijke positie. Met een mooie beweging gaf Golpek zijn tegenstander het nakijken. Vanaf zeven meter haalde de MVV'er uit, de doelman dook al naar de rechterhoek. Golpek koos echter voor links. Alleen rolde de bal voor MVV aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Vlak voor tijd was Taylor nog dicht bij de gelijkmaker voor de ploeg die in de 240.000 mensen tellende stad Plymouth speelt. Het schot van zijn voet was echter te zacht om doelman Luuk Koopmans in verlegenheid te brengen. "Een wedstrijd waarbij we een behoorlijke eerste helft hebben gespeeld", analyseerde trainer Ron Elsen. "In de eerste helft waren we de baas op het veld. We hadden absolute controle. De tweede helft slopen slordigheden in het spel. Maar in de hele wedstrijd hebben we weinig weggegeven."

Scoreverloop: 7. Dean Koolhof 1-0.

Opstelling MVV Maastricht:
Luuk Koopmans, Hawbir Moustafa, Shermar Martina (46. Shermaine Martina), Luc Mares, Ricardo Ippel (63. Kjell Knops), Asumah Abubakar (63. Dogan Golpek), Maxime Gunst (46. Dimitri Lavalée), Dean Koolhof (46. Koen Kostons), Joeri Schroijen (88. Dimmy Kool), Pieter Nys en Lars Reck (63. Nino Everaers).