MVV Maastricht - NAC Breda: 1 - 1

MVV weer ongelukkig in slotfase, nu tegen NAC Breda (1-1)

MVV heeft op een knullige manier twee punten verloren tegen NAC Breda. Een ongelukkig eigen doelpunt van Leroy Labylle, die deze week zijn contract tekende, leidde in de laatste minuut tot de gelijkmaker: 1-1.

Door: Stephan van Appeven

Een levendige eerste helft in de Geusselt, waarin duidelijk twee ploegen acteerden die bovenin meedoen. MVV was qua kansen absoluut de winnaar voor rust. Het eerste moment van opleving vond in de zesde minuut plaats, toen Pieter Nys het doel onder vuur nam, na een goede actie van Luis Pedro (door zijn goede invalbeurt tegen VVV terug in de basis). Het schot miste echter ruim het doel. Ook Kelechi Nwakali kreeg de bal niet op goal. Na wat kappen en draaien, mikte hij zo’n drie meter naast. MVV bleef stormen en het oog van die storm werd rond de 24steminuut gevonden. Een schotje van Luis Pedro kwam toen niet verder dan de handen van NAC-goalie Brondeel. Maar MVV hield druk en vervolgde nog geen minuut later met een schitterende panna van Thomas Verheydt, die vervolgens een niet te missen kans schonk aan Pieter Nys. Maar de middenvelder schoot vanaf de vijf meterlijn centimeters over. Ook Luis Pedro miste de precisie in het afwerken. De goed spelende rechtsbuiten kon vrij inkoppen op aangeven van Alessandro Ciranni, maar ook hij vond Brondeel op zijn weg.

Nadat de storm was gaan liggen, kwam NAC beter in haar spel. De Brabanders meldden zich na 27 minuten voor het eerst, toen Korte net te kort kwam om een voorzet in te tikken. De daarop volgende ingestudeerde hoekschop viel op de voet van Haemhouts, maar ook op deze inzet hoefde Bo Geens niet gestrekt, want Nick Kuipers blokte. Het ging daarna gelijk op met schietkansen voor Kelechi Nwakali en Luis Pedro die wederom een eenvoudige prooi waren voor Brondeel. Met een schot van Luis Pedro in de 37ste minuut had hij wat meer moeite, maar Thomas Verheydt meldde zich net te laat voor de rebound.

Na de pauze kreeg NAC lichtelijk de overhand. Toch was het eerste gevaar van de thuisploeg. Kelechi Nwakali schoot hoog over, vijf minuten na het beginsignaal. NAC antwoordde niet veel later met een kans voor topscoorder Dessers, die opeens vrij stond in de zestien meter. De spits realiseerde niet hoe goed ‘ie ervoor stond' en schoot veel te snel en uiteindelijk ruim naast. NAC controleerde op dat moment het duel en zag Korte op de paal schieten. Wat volgde was weer zo’n ingestudeerde corner waar wederom Haemhouts gevaarlijk kwam inlopen. Zijn inzet bereikte dit keer wel Bo Geens, maar die kon eenvoudig rapen. Ook op een vrije trap van Alonso had de MVV-goalie een keurig antwoord. Dit was een fase waarin MVV ontkwam aan een achterstand.

Na 66 minuten weer eens Maastrichts doelgevaar. Een corner viel op het hoofd van Joeri Schroijen en hij zag de uitstekende keepende Brondeel voor de instormende Thomas Verheydt vangen. Exact tien minuten daarna was het wel raak. Na een uitstekende actie van Luis Pedro, afgesloten met een schitterende steekpass op Joeri Schroijen, kon laatstgenoemde Patrick N’Koyi bedienen, die vogelvrij voor het doel de 1-0 binnenliep. N’Koyi stond pas enkele minuten in het veld. Voor MVV werd het daarna vooral tegenhouden en de ploeg mocht Bo Geens danken, dat hij een sterke pot van zijn kant onderstreepte met een dubbele redding in de 86ste minuut. Een vrije trap van Verbeek was voor Geens, evenals de keiharde rebound van Agyepong. Even leek Kelechi Nwakali vervolgens alle spanning in het duel weg te nemen. Zijn schot werd een minuut voor tijd gepareerd door Brondeel en zijn rebound met het hoofd werd ook stijlvol weggebokst door diezelfde NAC-goalie. Maar was een verdubbeling van de score wel nodig voor de overwinning? Het antwoord luidt: ja. Een misverstand tussen Leroy Labylle en Bo Geens (Labylle speelde hard terug op Geens, die echter op een andere actie van de linksback rekende) werd MVV fataal. Het tikkie terug leidde tot de schlemielige 1-1. Weer pech in de slotfase voor MVV, dat door die gelijkmaker terugvalt naar positie 4.