MVV Maastricht - Jong PSV: 2 - 2

MVV pakt via Joeri Schroijen in blessuretijd verdiend punt (2-2)

MVV Maastricht heeft tegen Jong PSV een mooi punt in de eigen Geusselt gehaald. Na ruim 90 minuten stond er 2-2 op het scorebord. Joeri Schroijen tekende voor beide Maastrichtse treffers. De gelijkmaker viel in blessuretijd waarbij Schroijen zelfs een minuut later de winnende treffer op zijn schoen had. Alleen de bal belandde vanuit een vrije trap buiten het bereik van de PSV-goalie op de kruising.

"Op het moment bij 2-2 dat de vrije trap van mijn voet vertrok, dacht ik: die zit. Spat de bal op de kruising uit elkaar. Dat is balen. Maar ik moet realistisch zijn. Ik ben blij met mijn doelpunt in de slotminuut. Zo halen we toch een welverdiend punt binnen", aldus Joeri Schroijen.

De statistieken logen er na afloop niet om: 15-4 doelpogingen, 9-2 hoekschoppen en 7-3 schoten op doel, balbezit 56-44 procent. Alles in het voordeel van MVV. Alleen, wat telt is de uiteindelijke de eindscore. En deze was na negentig minuten wel in evenwicht.

Na een aftastend begin was de eerste levensgrote kans voor MVV. In de tiende minuut belandde de bal plotseling voor de voeten van Anthony van den Hurk. Hij mocht vanaf acht meter uithalen maar doelman Van Osch was uitgelopen om de inzet van de nieuwbakken vader te blokkeren. MVV bespeelde PSV prima en trachtte zelf aan te dringen. Dit resulteerde in de 23e minuut in twee levensgrote kansen. Eerst passeerde Joeri Schroijen fraai zijn tegenstander en drong het strafschopgebied binnen. Zijn harde schot werd echter door doelman Van Osch uit de korte hoek gewerkt.  De daaropvolgende hoekschop kwam voor de voeten van Dimitri Lavalée, ook hij mocht uithalen. Maar in kansrijke positie belandde de bal uiteindelijk hard in het zijnet. MVV bleef aandringen en had het betere van het spel. Echter na slordig balverlies op het moment dat MVV vol in de aanval was, schakelde Jong PSV in de 29e minuut razendsnel om. Op randje buitenspel mochten Verreth en Gakpo richting doelman Luuk Koopmans en op zoek gaan naar de voorsprong. Uiteindelijk zette laatstgenoemde zijn naam onder de 1-0. Opvallend, het was pas de eerste doelgerichte actie van de bezoekers.

In de 33e minuut waren de Maastrichtenaren dicht bij de gelijkmaker. Een voorzet belandde op het hoofd van Van den Hurk. Via de handen van de doelman en uiteindelijk de lat verdween de bal over het doel. De verdiende gelijkmaker viel drie minuten dan toch. Een afgeslagen hoekschop eindigde voor de voeten van Joeri Schroijen. Hij haalde vanaf 18 meter uit, zijn schot raakte onderweg nog een Eindhovens been waardoor de doelman kansloos was. 1-1.

Ook na rust zocht MVV direct de aanval. In de 50e minuut resulteerde dit bijna in de 2-1 voorsprong. Een voorzet van Dimitri Lavalée werd van richting veranderd waarna de bal via de buitenkant van de paal net geen doel trof. Een minuut later mochten toch weer de gasten juichen. Een razendsnel uitgevoerde aanval via goed werk van Kun belandde uiteindelijk bij de mee opgerukte Teze. De Jong Oranje-speler schoot de bal onhoudbaar voor Luuk Koopmans hoog in de touwen: 1-2. Na dit tegendoelpunt leek even nog maar weinig echt te lukken bij de thuisclub, terwijl de Eindhovenaren bleven loeren op hun gevaarlijke counter, zeker ook omdat MVV het laatste half uur heel offensief wisselde met Luc Mares en Jérome Deom naar de kant, Asumah Abubakar en Dogan Golpek in de ploeg. Uiteindelijk speelde MVV alles-of-niets met maar liefst vijf aanvallers en nog maar drie verdedigers. De verdiende beloning kwam precies één minuut nadat hij al tot 'Man of the Match' was gekroond. Met een beauty van een doelpunt zette Joeri Schroijen de gelijkmaker op het scorebord; Vanaf de punt van het strafschopgebied krulde de MVV-aanvaller de bal in de uiterste kruising: 2-2. Het slotstuk kwam opnieuw van Joeri Schroijen. In de derde minuut van de blessuretijd krulde hij een vrije schop over het Jong PSV-muurtje waarna de bal onhoudbaar voor de doelman op de lat uit elkaar spatte. "Ik zit prima in mijn vel. Dat blijkt ook wel. In mijn achtste wedstrijd al mijn vijfde doelpunt gescoord. Mooi toch! Het hele vorige seizoen scoorde ik maar drie keer", aldus een dolbije Schroijen na afloop in de catacomben van De Geusselt.

Trainer Ron Elsen: "We zijn na de tegentreffers niet weggezakt zoals tegen FC Den Bosch. Het team is blijven werken. Er zit voldoende pit en energie in onze formatie. We bleven op zoek naar resultaat. Niet voor niets hebben we na afloop de complimenten van PSV gekregen." De coach is tevreden over de 2-2. "Zeker als je dit punt in blessuretijd pas realiseert. De eerste helft hebben we goed gespeeld. Goed de duels aangegaan, dominant, druk zetten, tactisch goed en blijven zoeken naar het doelpunt. Alleen....het rendement moet omhoog. In de tweede helft startten we goed, zakten we na de 1-2 even weg. Maar we zijn blijven vechten. In de eindfase zelfs een soort kamikaze-voetbal gaan spelen met vijf aanvallers. Je weet dat dit talentvolle PSV dit ook kan afstraffen. Maar onze verdedigers bleven goed op de been."

MVV staat nu na tien wedstrijd op een gedeelde negende plek, met vijftien punten uit tien duels. Vrijdag 26 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan speelt MVV uit tegen Helmond Sport.

Opstelling MVV: Luuk Koopmans, Dimitri Lavalée, Luc Mares (63e Asumah Abubakar), Shermar Martina, Ricardo Ippel, Pieter Nys, Jérome Deom (71e Dogan Golpek), Tuur Houben (85. Koen Kostons), Hawbir Moustafa, Joeri Schorijen, Anthony van den Hurk.

Scoreverloop:  28. Gakpo 0-1, 36. Schroijen 1-1, 51. Teze 1-2, 90. Schroijen 2-2. Scheidsrechter: Bos. Gele kaarten: Luc Mares (MVV) Kun, Abels (PSV). Toeschouwers: 4129.