MVV Maastricht - Jong PSV: 0 - 0

MVV blijft ongeslagen na 0-0 tegen Jong PSV

De statistieken spraken voor aanvang van het duel in de Geusselt tussen MVV Maastricht en Jong PSV niet direct in het voordeel van de thuisclub. Van de acht onderlinge ontmoetingen, wist MVV er maar één te winnen. Drie keer werd er verloren. Ook deze keer werd niet gewonnen: 0-0. MVV staat na de 4-1 winst van Ajax bij Helmond Sport en het verlies van FC Oss thuis tegen Jong AZ (0-2) nu op de tweede plaats.

Het venijn zat voor MVV in het duel tegen Jong PSV duidelijk in de staart. In blessuretijd kon MVV nog tot drie keer toe de winnende 1-0 op het scorebord zetten, het gebeurde echter niet. In de 90e minuut schoot Dogan Golpek vanaf 10 meter over het inmiddels lege PSV-doel. Twee minuten later was het de andere invaller Atilla Yildrim die zijn inzet van dichtbij gestopt zag. Bijna gelijk met het eindsignaal mocht Joeri Schroijen vanaf 16 meter ongehinderd uithalen. Zijn schot verdween onhoudbaar richting het PSV-doel. Helaas voor de ruim 5.000 toeschouwers ook 10 centimeter aan de verkeerde kant van de paal.

MVV Maastricht en Jong PSV begonnen voorzichtig aan het duel. Jong PSV zorgde in de eerste tien minuten ervoor dat MVV niet in het eigen spel kon komen. De eerste kans was dan ook voor de Eindhovenaren. Na vier minuten verspeelde Samy Mmaee als laatste man de bal. De van Arsenal overgekomen Donyell Malen had zijn vizier nog niet op scherp staan en joeg de bal hoog over. MVV herpakte zich langzaam aan, kreeg meer grip op het middenveld en was in de elfde minuut prompt dichtbij een voorsprong. Een scherpe voorzet van Jonathan Okita belandde bij Joeri Schroijen, maar de bal werd nog net tot corner verwerkt. Een mooie aanval zagen de toeschouwers in de 18e minuut. Via enkele schijven kwam de bal terecht bij Marvin Ogunjimi. Hij haalde hard vanaf 15 meter uit. De bal leek in de kruising te verdwijnen maar een uiterste krachtinspanning van doelman Yanick van Osch verhinderde dit. Drie minuten later kropen de Maastrichtenaren op hun beurt door het oog van de naald. Een vallende Steven Perreira verspeelde de bal in zijn achterhoede waarna Mauro Junior Ferreira de binnenkant van de MVV-paal raakte. MVV kwam beter in het spel, kreeg een optisch overwicht. Jong PSV werd slordiger in de opbouw, mede ook door het vroege storen van de Sterrendragers. MVV schoof steeds meer richting het Eindhovense doel en het was pure pech dat Samy Mmaee in de 35e minuut geen doel trof. Hij kreeg de bal na een hoekschop vrij voor het doel. Hij schoot echter vanaf 8 meter jammerlijk over. In de slotminuut van de eerste helft leek het geluk dan toch met MVV. Een strakke voorzet van Joeri Schroijen belandde op het hoofd van Pieter Nys, die na het vroege uitvallen in de 14e minuut van Ippel, de nieuwe aanvoerder was. Nys werd echter zwaar gehinderd en zijn snoekduik resulteerde niet in de 1-0.

MVV Maastricht kwam in de tweede helft goed uit de startblokken. Met nog geen minuut op de klokken kopte Marvin Ogunjimi een voorzet van Jonathan Okita net naast. Dit bleek lange tijd het enige wapenfeit van de thuisclub. Het spel werd slordiger en Jong PSV kreeg het middenveld in handen. De Eindhovenaren bleken echter niet koelbloedig genoeg. Tussen de 50e en de 70e minuut kreeg PSV enkele opgelegde kansen. Een onzuiver vizier en doelman Michael Verrips stonden succes van de formatie van trainer Dennis Haar en zijn assistent ex-MVV'er Twan Scheepers echter in de weg. De beste kans was er in de 70e minuut voor Marcel Ritzmaier. Uit een hoekschop stond hij helemaal ongedekt op vijf meter voor het MVV-doel. Ritzmaier schrok blijkbaar en kopte naast. In de 84e minuut soleerde de nog ongeslepen PSV-parel Mauro Junior Ferreira door de MVV-defensie. Het was de opnieuw goed keepende Verrips die de bal van zijn voeten plukte. In de laatste minuten van de wedstrijd leek MVV het initiatief weer naar zich toe te trekken en startte een klein slotoffensief, echter zonder succes.

De volgende wedstrijd is dinsdag 19 september om 20.45 uur in De Geusselt. Dan is AZ de tegenstander in de eerste ronde van de KNVB Beker.

Fotoverslag