MVV Maastricht - Jong FC Twente: 2 - 2

MVV te laat op stoom tegen Jong FC Twente (2-2)

Als afsluiter van een dubbel weekendprogramma trad MVV Maastricht maandag 9 februari thuis aan tegen de beloften van FC Twente. De Tukkers waren naar Maastricht gekomen met een sterke selectie. Zo speelde onder meer de rappe aanvallers Ould-Chikh en Miyaichi. Bij MVV startte Pascal Huser in de basis ten faveure van Sven Braken. Stef Peeters (geblesseerd) zijn plek werd ingenomen door Leroy Labylle.

MVV Maastricht liet zich in de eerste helft te zeer in de verdediging drukken door de talenten van FC Twente. Op links had Marco Ospitalieri een lastige avond tegen Ould-Chickh. De vleugelspits kapte en draaide zich telkens vrij en zocht naar de lange Oosterwijk in de spits. Dat leidde overigens niet tot doelpunten in de eerste 20 minuten. In de 23e minuut was het echter wel raak, toen Kusk over links het strafschopgebied van MVV binnen kon dringen en zijn schot te machig was voor Hobie Verhulst: 0-1. MVV leek wakker geschud te zijn door het tegendoelpunt, maar de opleving was maar van korte duur. Het hoofd van Oosterwijk werd nu wel gevonden, ditmaal door David. De lange spits mocht bij de eerste paal ongehinderd de 0-2 binnen koppen. Het rustsignaal werd door de toeschouwers dan ook met een fluitconcert begeleid. 

Na rust, waarin Ron Elsen Pascal Huser uit de ploeg haalde en Sven Braken in bracht, leek het niet beter te gaan voor de Maastrichtenaren. Toen Leroy Labylle na ruim een uur spelen het veld moest verlaten omdat hij helemaal stuk gespeeld was, leek het elan uit de ploeg te zijn en de berusting in de nederlaag een feit te zijn. Niet was echter minder waar. De wissel van Mark Veldmate voor Jordy Croux bleek een gouden te zijn van trainer Ron Elsen. De aanvaller stond koud in het veld, toen hij door Bryan Smeets werd gelanceerd met een prachtige bal op maat. Veldmate's strakke voorzet werd op waarde geschat door Sven Braken, die het leer prima in de lange hoek kopte: 1-2. Acht minuten waren de rollen voor beide invallers omgedraaid. Ditmaal was het Sven Braken die een puike assist gaf op Mark Veldmate. Randje buitenspel zorgde hij met een beeldschone lob dat MVV de stand weer gelijk trok: 2-2. MVV rook bloed en Jong FC Twente werd vastgezet op de eigen helft. Ook het publiek in De Geusselt had nieuw elan gevonden: het ging massaal achter de Sterrendragers staan. De stormloop leidde ook nog tot een derde doelpunt voor MVV, maar helaas zag scheidsrechter Boot dat Niels Vorthoren de bal vanuit buitenspelpositie binnen werkte. Dat feest ging dus niet door. Enkele minuten later floot Boot voor het einde van de wedstrijd. MVV was te laat op stoom gekomen om nog de volle winst uit het duel te halen...

Vrijdag treden de rood-witten aan in Doetinchem tegen De Graafschap. De wedstrijd, aan  de vooravond van Vastelaovend, begint om 20.00 uur. 

Fotoverslag