MVV Maastricht - Helmond Sport (KNVB-beker): 4 - 3 (nv)

MVV bekert verder na doelpuntenfestijn (4-3)

Na een 120 minuten durend doelpuntenfestijn heeft MVV Maastricht zich woensdagavond 24 september jl. ten koste van Helmond Sport geplaatst voor de 3e ronde van de KNVB-beker. De Maastrichtse ploeg versloeg de Brabanders met 4-3.

Tijdens het eerste half uur was het grotendeels aftasten voor beide ploegen, ondanks dat Helmond Sport zeker geen onbekende is voor MVV Maastricht. Er waren een aantal kansen over en weer, maar doelman Watt werd pas echt op de proef gesteld door zijn eigen verdediger Van Nuland, die in de 29e minuut een kopbal van Nick Kuipers verlengde. Watt stond erbij en keek ernaar: 1-0. Toen Stef Peeters twee minuten later Jordy Croux wegstuurde en de snelle linksbuiten de bal boven Watt in het doel kogelde, leek er geen vuiltje aan de lucht voor MVV Maastricht. De 3-0 hing in de lucht, maar met kunst- en vliegwerk voorkwam de Helmond-defensie een derde goal.

Na de rust keerde het spelbeeld. Helmond Sport was ineens de bovenliggende partij en kreeg een reeks goede kansen. Het was echter Jo Coppens die zijn doel schoon wist te houden. Toen Helmond tien minuten voor tijd nog niet gescoord had, was iedereen bij MVV ervan overtuigd dat het niet meer mis kon gaan. Een gevaarlijke gedachte, die pijnlijk uit de wereld werd geholpen door invaller Sequeira en consorten. Eerst trof Sequeira doel met een kopbal, vervolgens was het Diouck die een schot van Weuts van richting veranderde en Jo Coppens kansloos liet. In de laatste minuut moest Jo Coppens zelfs tot het uiterste gaan om de 2-3 nog te voorkomen. Dat lukte ternauwernood, maar en verlenging kon de Maastrichtse ploeg niet meer ontlopen.

In de 13e minuut van de eerste verlenging bracht Ronald Hikspoors MVV met een fantastisch doelpunt weer op voorsprong. Hij werkte een voorzet van Jordy Croux met een hakbal achter het standbeen binnen. De euforie werd echter getemperd door Serqueira, die zijn invalbeurt bekroonde met zijn 2e doelpunt: 3-3. Uiteindelijk trok MVV toch aan het langste eind toen Niels Vorthoren, na een corner van Stef Peeters, bij de eerste paal precies genoeg centimeters wist te vinden om de bal tussen paal en Guyo Velasco door te krijgen: 4-3.

Trainer Ron Elsen na afloop: "ik ben m'n stem kwijt van het coachen langs de lijn. In de tweede helft en de verlenging was dat noodzakelijk. De tweede helft valt ook gewoon niet te analyseren. Helmond was ineens de bovenliggende partij en kreeg legio kansen. Toen vervolgens in de verlenging de 3-3 werd gescoord, waren we op de bank al bezig met het lijstje voor de penalty's. Daar had ik dan ook vrede mee gehad, maar gelukkig viel de 4-3 toch nog".

Een ultieme krachtsinspanning van 120 minuten leidde er derhalve toe dat MVV Maastricht donderdag 25 september in de pot voor de loting van de 3e KNVB-bekerronde beland. De loting zal plaatsvinden na afloop van het duel PSV - FC Utrecht. 

Fotoverslag