MVV Maastricht - Helmond Sport: 2 - 0

MVV wint besloten oefenduel van Helmond Sport (2-0)

In Stadion de Geusselt speelde MVV de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding.Het betroft een dubbele ontmoeting met Helmond Sport. De eerste wedstrijd werd afgewerkt door de eerste garnituur van beide ploegen. De tweede wedstrijd werd met de jong-teams gespeeld. Beide wedstrijden duurden 2 x 35 minuten.

MVV Maastricht en Helmond Sport speelden deze wedstrijd achter gesloten deuren omdat de lokale driehoek had bepaald, dat het duel anders géén doorgang kon vinden. Een domper natuurlijk voor zowel MVV als de supporters, gezien het feit dat de club op deze manier in de voorbereidingsperiode weinig momenten over houdt om supporters kennis te kunnen laten maken met het MVV van seizoen 2017-2018. Om echter de voorbereiding van MVV 1 op het eerste competitieduel met Go Ahead Eagles (vrijdag 18 augustus) niet in het gedrang te brengen, is door de clubleiding besloten om tóch tegen Helmond Sport te oefenen in een afgesloten Stadion de Geusselt. Voor de Club 1902-seizoenkaarthouders gaat de club proberen om andere zaken te regelen zodat zij tóch voldoende profijt hebben van hun Club 1902 seizoenkaart.

In de basis stonden de testers Jonathan Okita, Jonathan Benteke en keeper Jonas Deumeland. Vasnaf de eerste minuut liet MVV er geen gras over groeien en werd er fel van leer getrokken. In de 3e minuut nam Shermaine Martina het doel van keeper Van Gassel onder vuur. Zijn schot werd gekeerd. Drie minuten later was het wél prijs, toen Van Koesveld zijn eigen keeper passeerde met het hoofd. De voorzet van 
Shermaine Martina was dan ook wel precies afgemeten: 1-0. Helmond Sport kwam daarna iets beter in de wedstrijd, wat leidde tot een eerste speldenprik in de 10e minuut. Samy Mmaee was er echter tijdig bij om de voorzet van Jordy Thomassen eruit te halen. Nauwelijks twee minuten later redde Jonas Deumeland knap op een inzet van dichtbij van Naudts. Ook de rebound van Thomassen was een prooi voor een MVV'er, Shermaine Martina.

Eén minuut later was de voorzet van Thomassen afgemeten, maar kopte Naudts over. Helmond Sport drong in die fase aan, maar wist niet tot scoren te komen. MVV worstelde zich na een minuut of 25 onder de druk van de bezoekers uit. Jonathan Okita zette in de 25e minuut met een goede actie Jonathan Benteke vrij voor het doel. Die werkte de bal atletisch binnen: 2-0. In de 32e minuut moest Jonas Deumeland wederom reddend optreden.
In de tegenstoot was er een messcherpe counter met Dean Koolhof, die Joeri Schroijen bediende. De bal van Schroijen zeilde echter net over de lat van Van Gassel.

In de tweede helft werd Jonathan Benteke vervangen door een andere tester: Atilla Yildirim. Die deed meteen van zich spreken. In de 1e minuut ging hij er op links vandoor. Hij bediende Dean Koolhof op maat, maar die schoot hard over. Beide ploegen speelden zeer fel. Dat leidde in de 10e minuut tot een gele kaart voor Pieter Nys, voor een harde tackle op een Helmond-speler. Na een kwartier spelen in de 2e helft viel de tweede kans voor MVV te noteren: Atilla Yilirim vuurde van 20 meter, maar keeper Van Gassel pakte de bal. Eén minuut later was het Pieter Nys die over schoot, na een voorzet van Shermaine Martina. In de 19e minuut was er vervolgens een kopbal van Samy Mmaee uit een corner van Dean Koolhof. Van Gassel zag de bal naast het doel stuiteren. De grootste kans voor Helmond Sport volgde twee minuten voor tijd. Vicento zette voor, maar zag zijn collega Naudts getoucheerd worden door Samy Mmaee. De scheidsrechter zag er echter geen opzet in en besloot te laten doorvoetballen. Zo eindigde de eerste wedstrijd van het tweeluik in 2-0.

Opstelling MVV Maastricht, 1e wedstrijd
Deumeland, Ciranni, Mmaee, Pereira, Shermaine, Ippel, Nys, Koolhof, Okita, Benteke (35. Atilla Yildirim), Schroijen.

Opstelling Helmond Sport, 1e wedstrijd
Van Gassel, Van Koesveld, Warmolts, Ormonde, Edwards, Naudts, Braber, Thomassen, Damen, Verkennis, Vicento

Tijdens de tweede wedstrijd verschenen 22 nieuwe namen binnen de lijnen. Bij MVV Maastricht, waar tester Antonio Stankov op rechtsback speelde was Florian Loshaj de aanvoerder. Hij stond samen met Matisse Thuys op het middenveld om de lijnen uit te zetten. Mikolaj Smylek hield zijn doel met een paar fraaie reddingen schoon. De wedstrijd eindigde derhalve in 0-0.

Opstelling MVV Maastricht, 2e wedstrijd
Smylek, Stankov, Van Melick, De Klein, Ertunç Yildirim, Thuys, Loshaj, Houben, Jungschleger, Kostons, Golpek

Opstelling Helmond Sport, 2e wedstrijd
Van Gerwen, Hiwat, Bourdouxhe, De Braal, Fecunda, Amaarouk, Van Heugten, Van Lankveld, De Louw, Zwanen, Van Beek

Fotoverslag