20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht-Helmond Sport: 3 - 0

In deze woelige tijden voor MVV Maastricht deden de mannen het enige juiste: overtuigend winnen met 3-0 van Helmond Sport en bewijzen dat betaald voetbal in de Limburgse hoofdstad thuishoort! 6533 toeschouwers maakten er een kolkende Geusselt van en genoten in optima forma van de Sterrendragers.

MVV begon sterk aan het duel. Na vijf minuten lag de bal al in het net. Alleen had de scheidsrechter Nabil El Basri buitenspel zien staan. MVV bleef de betere ploeg en drukte Helmond Sport ver terug. Het was dan ook niet vreemd dat na 25 minuten de 1-0 op het scorebord stond. Opnieuw was het Tuna Tasci – vorige week ook al goed voor twee doelpunten tegen NAC Breda, die zijn handtekening onder het doelpunt zette. Ook na deze goal bleef MVV overtuigend de betere ploeg en gaf slechts één kans weg.

In de tweede helft opnieuw een dominant MVV. Ook nu weer de nodige mogelijkheden voor MVV, Helmond Sport kwam slechts één keer echt gevaarlijk bij doelman Romain Matthys, die voorafgaand aan dit duel gehuldigd werd voor zijn 100e wedstrijd vorige week tegen NAC Breda. In de 62e minuut leek het dan eindelijk te gebeuren: de 2-0 voor MVV. Dailon Livramento zag zijn knal echter via de onderkant van de lat terugstuiten terwijl in de rebound Ferre Slegers tegen het been van doelman Wouter van der Steen knalde. “Ik hoopte dat de bal achter de lijn viel maar dus net niet. Dit stimuleerde mij nog meer om verder op zoek te gaan naar een doelpunt”, zei Dailon Livramento na afloop. En hoe hij op zoek ging. In de 71e minuut maakte hij een prachtig doelpunt. Met een mooie schijnbeweging legde hij zijn tegenstander in de luren en schoot vanaf 16 meter onhoudbaar binnen: 2-0. Helmond Sport lag nu op de knieën. Zeker toen in de 80e minuut Mart Remans – hij verving in de 46e minuut de geblesseerde Tuna Tasci - binnen de beruchte lijnen gevloerd werd. De daaropvolgende strafschop schoot hij zelf fraai in de kruising binnen: 3-0. Drie doelpunten, drie punten en nog voornamer: direct zicht op een playoff-plek oftewel MVV heeft nu alles weer geheel in eigen hand.

Opstelling MVV Maastricht: Romain Matthys, Lars Schenk, Ozgür Aktas, Bryant Nieling, Andrea Librici, Nicky Souren, Nabil El Basri (84. Saul Penders), Marko Kleinen, Tuna Tasci (46. Mart Remans), Dailon Livramento (84. Camil Mmaee), Ferre Slegers (87. Rayan Buifrahi). Gele Kaart: Marko Kleinen. Toeschouwers: 6533.