MVV Maastricht - FC Volendam: 1 - 2

Volendam kaapt drie punten weg in sfeervolle Geusselt (1-2)

In een goedgevulde Geusselt heeft MVV vrijdag 28 oktober jl. verloren van FC Volendam. De bezoekers maakten vlak voor tijd de winnende goal, waardoor MVV een plaats zakt in de Jupiler League.

Door: Stephan van Appeven

MVV begon stormachtig aan het duel met Volendam en zette de gasten in het eerste kwartier constant onder druk. Het leverde al binnen een halve minuut een schietkansje op voor Florian Loshaj. Hij raakte de bal niet vol en mikte anderhalve meter naast. Het Maastrichtse gejaag zorgde voor constant balbezit en dreiging, maar veel echte kansen kreeg MVV niet. Een kopbal van Thomas Verheydt (over) na tien minuten was dan nog wel kansrijk. Na een flitsend eerste kwartier, moest MVV wel even gas terugnemen en dat gaf Volendam ruimte om te voetballen. Van Kippersluis kon, na een matige spelhervatting van Bo Geens, voorlangs schieten. Geen minuut later stond Van Velzen ook alleen voor de MVV-keeper. Vlak voordat de linksbuiten wou binnenprikken, bracht Alessandro Ciranni met een rappe tackle redding.

De eerste helft was eigenlijk de helft van Kelechi Nwakali. De Arsenal-huurling stond voor het eerst in de basis, ten koste van Luis Pedro, en stal direct de harten met slimme passjes. Zo’n intelligent balletje gaf ie ook in de 21ste minuut op Florian Loshaj, die in de korte hoek hard inschoot, maar ex-MVV-doelman Verhulst op z’n weg vond. En ondanks het overwicht van MVV, was het toch Volendam dat de leiding nam. Eerst gaf Kwakman nog een waarschuwing door net voorlangs te schuiven, maar zeven minuten voor tijd mikte Van Son wel precies genoeg. Vanaf randje strafschopgebied schoot de middenvelder de ruststand op het bord.

Net zoals in de eerste helft, had MVV ook na rust direct een kans op een goal. Na een mooie solo van Kelechi Nwakali, chipte Pieter Nys de bal ongelukkig over het doel. MVV was na rust de bovenliggende partij, maar kreeg het defensief sterke Volendam maar niet uit elkaar gespeeld. Kansen werden er niet meer gecreëerd, ondanks dat MVV wel constant balbezit had. Een vrije trap bood uitkomst. Specialist Alessandro Ciranni mocht in de zeventigste minuut aanleggen en krulde de bal prachtig in de verre kruising: 1-1. De Geusselt ging er na die goal goed voor zitten en wilde meer. Een hard schot van uitblinker Kelechi Nwakali belandde recht in de handen van Verhulst. Een nieuwe poging van het talent even later vloog meters naast. En omdat MVV aan de zege ging denken, kreeg Volendam de ruimte. Invaller Steltenpool leek te gaan profiteren van een niet openklappende buitenspelval, maar Bo Geens wierp zich voor de bal en redde. De Volendam-spits kreeg een herkansing. Na een goede actie van Van Velzen, kon Steltenpool, moederziel alleen, de bal over de lijn glijden: 1-2. Een achterstand die MVV niet verdiende, maar wel tot de mogelijkheden behoorde omdat MVV risico’s nam. Een mini-slotoffensief leverde MVV geen gelijkmaker meer op. De Maastrichtenaren liepen nog bijna tegen de 1-3 aan, maar een vrije trap van Schouten vloog over.

Door de nederlaag zakt MVV naar plek 3, maar omdat koploper Jong PSV punten verloor, is de achterstand op de eerste plaats te overzien (twee punten). Volgende week een kans om de schade te herstellen, thuis tegen Telstar.

Fotoverslag