MVV Maastricht - FC Oss: 0 - 2

Weer nederlaag en hatelijke "0"

De thuiswedstrijd tegen FC Oss van vrijdag 3 oktober jl. bracht voor MVV de derde nederlaag op rij. Minstens net zo schrijnend was dat de ploeg van Ron Elsen voor de vijfde competitiewedstrijd op rij niet wist te scoren.

Met Sven Braken in de basis ten faveure van Wimilio Vink begon Ron Elsen aan de wedstrijd tegen FC Oss. Zoals men inmiddels van MVV gewend is, starten de rood-witten altijd sterk. Dat resulteerde tegen Oss in de beginfase voor gevaar voor het doel van keeper Koopmans. Vooral Jordy Croux was aanstichter van dat gevaar. Zijn eerste voorzet belandde op het hoofd van Bryan Smeets, die de bal net aan de verkeerde kant van de tweede paal knikte. Vervolgens was het Jordy Croux zelf, die vanaf de linkerflank naar binnen trok en met rechts uithaalde. Koopmans stond echter op zijn post en dus bleef het 0-0. Even later was het Mark Veldmate die uit een voorzet van Jordy Croux het doel van FC Oss met het hoofd onder vuur nam, maar ook zijn kopbal vloog voorbij aan de goal. De eerste kans van FC Oss was meteen ook de grootste: Bakx besloot van 20 meter het doel van Jo Coppens onder vuur te nemen, maar mikte 5 centimeter te ver naar rechts, waardoor de bal op de paal uiteen spatte. Het was de opmaat voor enkele Ossche mogelijkheden, waarvan Van Veen de grootste kreeg. De bal viel pardoes voor de voeten van de lange spits, maar die schoot het leer onbesuisd over het MVV-doel.

In de tweede helft nam Oss meer initiatief en dat zorgde meteen in het begin voor weer een bal op de paal, onbereikbaar voor Jo Coppens. Ditmaal was het Van Veen die het aluminium raakte. Aan de andere kant was het even later wel prijs. Het doelpunt dat Ronald Hikspoors uit de voorzet van Hawbir Moustafa maakte, werd echter afgekeurd. Hikspoors had één hand op de rug van zijn Ossche verdediger gelegd en dat was gezien door scheidsrechter Gerritsen. Het duel leek op een 0-0 eindstand af te stevenen, totdat een grondduel aan de zijlijn in het voordeel van Van den Ouweland werd beslist en Niels Vorthoren aan de grond genageld stond. De voorzet van Van Ouweland kwam terecht bij spits Van Veen. Die dacht niet na en schoot van 25 meter uit de draai fantastisch binnen. Jo Coppens was machteloos op het bananenschot: 0-1. Zanelli maakte er voor de statistieken in de 90e minuut nog 0-2 van, nadat Mathieu op rechts eenvoudig door de MVV-defensie wandelde.

Trainer Ron Elsen na afloop: "MVV haalde in de 1e helft een aardig niveau. Het uitspelen van de kansen was echter wederom erg matig. In de tweede helft konden we de juiste eindpass niet meer geven. Met de wissels van Hikspoors en Vink voor Veldmate en Braken trachtte we nog meer druk naar voren te zetten. Dat heeft helaas niet uitgepakt zoals we hoopten. Ik kan mijn ploeg echter weinig verwijten. Alhoewel, hoe we het eerste tegendoelpunt tegen krijgen, is erg naief. Hetonnodige verlies is een enorme domper waar we weer van moeten trachten te herstellen. Daar krijgen we nu twee weken voor". 

Over twee weken is FC Emmen de tegenstander in Drenthe. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 18 oktober en begint om 16.30 uur.