MVV Maastricht - FC Oss: 4 - 2

MVV speelt met FC Oss (4-2)

MVV Maastricht heeft vrijdagavond 22 januari jl. FC Oss als speelbal gebruikt in een eenzijdige wedstrijd, waarbij het echter verzuimde om een échte klapper te maken. De 4-2 overwinning was zeer prettig, maar had hoger moeten uitvallen.

Na de verliespartijen tegen Helmond Sport en Jong PSV was de druk hoog voor de ploeg van Ron Elsen om een goed resultaat neer te zetten tegen FC Oss. Dat was ook duidelijk te merken aan de inzet en beleving die MVV Maastricht vanaf het begin aan de dag legde. Er werd fel op de bal én de man gezeten en FC Oss werd afgejaagd. Vooral over rechts kwam MVV er veelvuldig door via de rappe Jordy Croux, die zijn directe tegenstander Kok met name in de eerste fase van de eerste helft dolde. Het was dan ook uit een prima volley van diezelfde Croux dat Pieter Nys in de 13e minuut bij de 2e paal raak kon koppen: 1-0. Even later ging Jordy Croux opnieuw op avontuur over rechts. Zijn scherpe voorzet werd bij de tweede paal binnen getikt door Koca, die daarmee een eigen doelpunt aantekende: 2-0. En alsof hij er niet genoeg van kon krijgen, was het weer Jordy Croux die zes minuten later naar binnen trok, de bal panklaar legde voor zijn linker en met een fantastische krul het zijnet bij de 2e paal vond: 3-0. De ruim 3.700 toeschouwers die in de natte Geusselt aanwezig waren geloofden hun ogen niet: 22 minuten op de klok en een comfortabele 3-0 voorsprong voor de Sterrendragers. Wat moest dit voor een avond worden? FC Oss was nog geen enkele keer ook maar in de buurt geweest van doelman Jo Coppens. Echter, in de 27 minuut gebeurde dat wel én meteen ook effectief. Bakx vond Kamaçi voor het doel. Die laatste werkte via het been van Steven Pereira de bal achter Jo Coppens: 3-1. Maar alsof er niets gebeurd was, ging het team van Ron Elsen door. Tien minuten voor rust zette Jordy Croux goed door. Hij werd in het strafschopgebied uit balans gebracht door Kok, maar stond snel weer op en vond Pieter Nys. Die bracht met zijn 2e van de avond de 4-1 op het scorebord. FC Oss leek helemaal murw gebeukt en rijp voor de sloop. Toch hield MVV tot aan de rust even in. 

Vlak na rust ging Ricardo Ippel te makkelijk met de bal aan de voet op avontuur. Een Oss-aanvaller snoepte hem de bal af en Kamaci kon vrij op doel van Jo Coppens afwerken, maar schoot gehaast over. Het was een stuiptrekking van de bezoekers die even later Stef Peeters zelf goed door zagen gaan over rechts. Peeters vond Santiago Palacios vrij voor het doel, maar het afwerken van de Mexicaan duurde te lang. Jordy Croux dacht het even later, op aangegeven van Santiago Palacios, beter te doen dan laatstgenoemde. De rappe Belg snelde alleen op doelman Mous af, maar twijfelde tussen schieten of de keeper omspelen. Toen hij had bedacht dat laatste kunstje uit te voeren, was hij te ver naar de buitenkant gedreven en was er inmiddels versterking van enkele Ossche verdedigers. Het waren twee 100%-kansen die niet werden benut. Daardoor werd het bijna nog spannend voor de Sterrenbrigade. In de 70e minuut lag er namelijk weer een grove persoonlijke fout ten grondslag aan een grote mogelijkheid voor de bezoekers. Steven Pereira besloot midden tussen drie geel-blauwen te gaan dribbelen en speelde de bal vervolgens in de voet van Kamaci. Zijn schot werd nog wel gekraakt door Kjell Knops, maar de opspringende bal werd binnen gekopt door de volledig vrijstaande Van der Venne: 4-2. MVV kreeg nog enkele kleine kansen, maar wist de uitslag niet meer op te krikken, wat zorgde voor een enigszins zure nasmaak op een verder prima overwinning. 

MVV klimt met deze overwinning naar een 8e plaats op de Jupiler League ranglijst. Daarbij moet wel gezegd worden dat de teams op plek 7 tot en met 14 allemaal binnen 7 punten van elkaar staan. Tevens hebben Helmond Sport en Jong Ajax (beiden momenteel 1 punt minder dan MVV) één wedstrijd minder gespeeld dan de ploeg van Ron Elsen. Het geeft aan dat het spannend is in de strijd om de Play-Offplekken in de Jupiler League. 

Vrijdag 29 januari komt FC Eindhoven op bezoek in Stadion de Geusselt, de nummer vier van de ranglijst. De wedstrijd begint om 20.00 uur. 

Fotoverslag