MVV Maastricht - FC Eindhoven: 0 - 2

MVV delft onderspit tegen FC Eindhoven (0-2)

Waar aansluiting naar de subtop mogelijk was, verzuimde MVV vrijdag 29 januari jl. het gat met FC Eindhoven te verkleinen. Twee exact dezelfde doelpunten van exact dezelfde speler, Anil Koc, verdeeld over beide helften, betekenden een 0-2 nederlaag voor de mannen van Ron Elsen. 

Het had een droomstart kunnen, nee moeten zijn. Santiago Palacios kreeg, vrij staand op 3 meter van het doel van keeper Swinkels, de bal al in de 1e minuut in de voeten geschoven. De Mexicaan kon het leer echter niet controleren en binnen werken. Het was waarschijnlijk de wekker voor de Eindhovenaren, die verdwaasd het kleedlokaal uit leken te zijn gekomen. Na die forse waarschuwing pakten de bezoekers echter het heft in handen. Met goed combinatiespel lieten de baluw-witten zien waarom de ploeg zo hoog op de ranglijst staat. Caenepeel was voortdurend dreigend en Van den Hurk loerde in de spits behoedzaam op iedere kans die kwam. Koc, Horsten en N'Toko kregen zelfs de kans om de score te openen, maar verzuimden dat. In de 36e minuut was het wél raak voor de Eindhovenaren. Caenepeel zette goed door over rechts, kwam onder de druk van Hawbir Moustafa uit en produceerde een afgemeten voorzet die Koc bij de tweede paal inkopte. Jo Coppens was kansloos op de snoeiharde én geplaatste kopbal: 0-1. Even later was het aan de andere kant bijna 1-1, maar Santiago Palacios kon de pass van Stef Peeters niet promoveren tot doelpunt en schoot recht in de handen van Swinkels. 

In de tweede helft was het weer MVV dat flitsend uit de startblokken kwam en twee goede mogelijkheden op een doelpunt kreeg. Eerst kopte Santiago Palacios een indraaiende voorzet van Jordy Croux richting tweede paal. Keeper Swinkels was echter op zijn hoede en tikte de bal naast het doel. Uit de daaropvolgende hoekschop was het Kjell Knops die de bal richting kruising stuurde met het hoofd, maar dook Swinkels met gevaar voor eigen leven naar de driehoek. Hij keerde de bal, maar kwam zelf bepaald niet zacht in aanraking met de doelpaal. De fysio en de dokter van FC Eindhoven moesten eraan te pas komen om de goalie weer op te lappen. Dat lukte wonderbaarlijk goed. Zelf zo goed, dat Swinkels bij de spelhervatting een bal produceerde die Kjell Knops verkeerd beoordeelde en doorkopte op Caenepeel die, net als in de eerste helft, Koc bediende voor het doel: 0-2. Effectiviteit, dat was het toverwoord van deze avond. Waar FC Eindhoven de kansen benutte, was het afwerken bij MVV Maastricht onder de maat. Emrullah Güvenç kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd nog een kans op de 1-2, maar ook hij kon de ban niet breken. Daardoor bleef het bij 0-2 en verloor MVV voor de derde keer ná de winterstop.

MVV zakt door het verlies twee plekken, naar de 10e plaats op de ranglijst. De volgende wedstrijd, vrijdag 5 februari, speelt MVV Maastricht tegen Telstar in Velsen. De aftrap vindt plaats om 20.00 uur.

Fotoverslag