MVV Maastricht - FC Eindhoven: 1 - 1

MVV Maastricht - Eindhoven levert geen winnaar op: 1-1

Het onderlinge duel tussen de twee concurrenten op de ranglijst om een Play-Off-plek, MVV Maastricht en FC Eindhoven heeft – ondanks het feit dat MVV het betere van het spel had - geen winnaar opgeleverd: 1-1. Omdat ook de meeste concurrenten in de Keuken Kampioen Divisie niet tot winst konden komen blijft MVV dertiende en doet het nog volop mee voor de plaatsen waar het aan het einde van het seizoen om draait:  een Play-Off-plek. Voor Jerome Deom eindigde het duel vervelend. Bij een duel met zijn tegenstander liep hij een gebroken neus op.

Het duel in De Geusselt begon open. Beide teams zochten direct de aanval. Dit resulteerde in het eerste kwartier in enkele kleine mogelijkheden voor de thuisclub.Eindhoven was één keer dicht bij een treffer maar doelman Koopmans kon het leer keren.

In de 18e minuut een aanval uit het boekje met een scherpe voorzet vanaf rechts van Jordy Croux. Door een overstapje van Koen Kostons kwam Anthony van den Hurk plotseling op vijftien meter voor het doel vrij te staan. Hij liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot onhoudbaar in: 1-0. Een geschrokken Eindhoven poogde vervolgens druk naar voren te zetten. De MVV-verdediging gaf echter weinig ruimte weg en had de tegenstander in de greep. Een mooie solo-actie door het midden van Koen Kostons bracht hem na 26 minuten plotseling oog-in-oog met doelman Bergsen. Het schot van de MVV’er was helaas net niet nauwkeurig genoeg om de 2-0 aan te tekenen, doelman Bergsen redde fraai. Aan de overzijde had Van den Boomen in de 32e minuut meer succes. Een vrije schop vanaf ongeveer 30 meter nam de Eindhoven-aanvoerder onder zijn hoede. Het schot bleek een ‘Sonntagsschuss’ en te machtig voor Luuk Koopmans. De bal plofte precies in de kruising: 1-1.

De tweede helft begon direct met een mooie kans voor invaller Tuur Houben. Een afgeslagen aanval kreeg hij schuin voor het doel op zijn borst. Hij bedacht zich niet lang en volleyde de bal in één keer op het Eindhoven-doel. De hard ingeschoten bal zeilde net over de Eindhovense lat. MVV speelde in de tweede helft nog dominanter dan in de eerste helft en begon zo rond het uur nog meer druk naar voren te zetten. Eindhoven werd naar achter gedrukt maar grote Maastrichtse kansen leverde dat in deze fase niet echt op. De mannen uit de Lichtstad waren in de tweede helft niet bij machte om het de goed gepositioneerde MVV-verdediging onrustige momenten te bezorgen. Aan de overzijde ging de thuisclub op zoek naar de voorsprong. Het balbezit was royaal maar de goede bedoelingen  strandden echter vrijwel allemaal op de Brabantse muur die was opgetrokken rond het eigen strafschopgebied. Hierdoor bleven echte grote kansen uit. MVV bleef hard werken maar de splijtende eindpass ontbrak. Vlak voor het einde leek Joeri Schroijen op weg naar de winnende treffer. Hij werd op de punt van het strafschopgebied aangespeeld en liep vrijwel ongehinderd nog een paar meter richting doel om vervolgens uit te halen. Maar de linksbuiten had zijn dag niet, zijn inzet belandde in de handen van de doelman.

De volgende wedstrijd speelt MVV vrijdag 12 april in en tegen Dordrecht. Op Paasmaandag 22 april is in De Geusselt Jong Ajax te gast. Aanvang: 14.30 uur

Opstelling MVV: Luuk Koopmans, Luc Mares, Shermar Martina, Marnick Vermijl (55. Xavier Mbuyamba), Dimitri Lavalée, Koen Kostons, Jérôme Deom (46. Tuur Houben), Ricardo Ippel, Jordy Croux, Anthony van den Hurk, Joeri Schroijen.
Scheidsrechter: Teuben. Gele kaart:  Dimitri Lavalée en Anthony van den Hurk (MVV), Bourard (Eindhoven). Toeschouwers: 3100.

Van minuut tot minuut:
2. Voorzet MVV, Eindhoven-verdediger werkt de bal met de borst richting zijn doelman. Hij komt er echter net niet aan maar de bal rolt nipt naast.
4. Voorzet Eindhoven wordt door een geheel vrijstaande Bourard vanaf 14 meter ingeschoten. Doelman Koopmans krijgt bal niet onder controle maar verdediging werkt bal weg voor inlopende aanvallers.
6. Scherpe voorzet van Joeri Schroijen. Aanvaller Anthony van den Hurk komt een teenlengte tekort om in te schieten.
7. Opnieuw kans voor Anthony van den Hurk. Hij krijgt in kansrijke positie de bal niet goed onder controle.
11. Gele kaart Dimitri Lavalée.
15. Kopbal Luc Mares belandt op het dak van het doel.
18. Snelle aanval op rechts met een scherpe voorzet Jordy Croux, overstapje Koen Kostons waardoor Anthony van den Hurk  vanaf 15 meter ongehinderd kan inschieten: 1-0.
26. Koen Kostons begint aan een mooie solo-actie en zet enkele Eindhoven-verdedigers op verkeerde been. Hij komt voor de doelman uit maar zijn schot is net niet nauwkeurig genoeg, de doelman redt.
31. Gele kaart Anthony van den Hurk.
32. Vrije schop Branco van den Boomen vanaf 30 meter vliegt rechtstreeks in de MVV-kruising: 1-1.
45. Voorzet wordt in het MVV-doel gewerkt door Kabangu. Hij liep echter een halve meter buitenspel, dus terecht afgekeurd.
46. Tuur Houben komt in het veld voor Jerome Deom.
48. Een afgeslagen aanval komt op de borst van Tuur Houben en neemt de bal in één. Bal gaat vanaf 15 meter diagonaal voor het doel net over de lat.
55. Tweede wissel, Marnick Vermijl verlaat het veld, Xavier Mbuyamba valt in.
63. Van richting veranderd schot Jordy Croux gaat naast.
75. Eindhoven komt er weer eens uit en is direct gevaarlijk. Voorzet rolt net voorlangs.
87. Counter MVV belandt bij Van den Hurk. Hij haalt vanaf 25 meter uit, de bal zeilt enkele meters naast het doel.
88. Houben speelt tegenstander door de benen en Joeri Schroijen gaat via de punt van het strafschopgebied richting Eindhoven-doel. Zijn schot belandt echter in de handen van de doelman.

Man of the match: Shermar Martina.