MVV Maastricht - FC Eindhoven: 1 - 2

De thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde FC Eindhoven is voor MVV helaas verloren gegaan met 1-2. De thuisploeg kwam sterk voor de dag en speelde vooral het eerste uur een goede wedstrijd. Na 90 minuten bleef de ploeg van Ron Elsen achter met lege handen en werd het niet beloond voor het goede spel.

Al vroeg in de wedstrijd ontstond een grote kans voor MVV nadat Brouwers van dichtbij op doelman Tom Muyters besloot. Vervolgens bleven de Sterrendragers de aanval zoeken en dat resulteerde in een mooie treffer van Davy Brouwers na een voorzet van Jordy Croux in de veertigste minuut. Zo ging MVV met een goed gevoel, de rust in en leek het af te stevenen op een mooi resultaat.

Direct na de rust kreeg Bryan Smeets een enorme kans op de 2-0. Hij had de hoek voor het uitkiezen maar miste oog in oog met doelman Tom Muyters. Volgens trainer Ron Elsen was dit de ommekeer in de wedstrijd, want niet veel later schoot Joey Sleegers via de binnenkant van de paal de gelijkmaker binnen nadat hij volledig vrijgelaten richting de rand van het strafschopgebied mocht wandelen. Na de goal kwam FC Eindhoven beter in hun spel en de angst voor een nieuwe nederlaag sloop merkbaar in de ploeg. Uiteindelijk maakte Fries Deschilder de beslissende treffer voor de Eindhovenaren in de 78e minuut. MVV kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker, maar de kopbal van Brouwers werd van de lijn gehaald.

MVV kreeg zo niet wat het verdiende en het is wachten op de ommekeer die er zeker aan zit te komen. Op vrijdag 21 november krijgen onze jongens een nieuwe kans wanneer ze op bezoek gaan bij FC Den Bosch. Het duel in De Vliert begint om 20.00 uur.

Fotoverslag