MVV Maastricht - FC Dordrecht: 2 - 1

De mannen van Ron Elsen hadden afgelopen week een teamuitje: de escape-room. Doel: het vinden van de sleutel om gezamenlijk uit een afgesloten ruimte te komen. Tegen het stug verdedigende FC Dordrecht vond Joeri Schroijen deze sleutel. Via het benutten van een strafschop zette hij MVV Maastricht meer dan verdiend op het spoor van de eerste competitiepunten in eigen Geusselt. Houben maakte vlak voor het einde zelfs nog 2-0. Dat het in blessuretijd nog uiteindelijk 2-1 werd, was niet meer dan een cosmetische correctie. Het is de derde zege in dit nog jonge seizoen voor MVV.

"Een taaie ploeg. We speelden zelf geen super goede wedstrijd maar een dergelijke wedstrijd omzetten in drie punten is ook een kwaliteit", aldus Joeri Schroijen na afloop. "Dat ik de wedstrijd met mijn doelpunt kon openbreken, heerlijk! We hebben in 90 minuten tijd ook maar weinig weggegeven. Jammer van dat tegendoelpunt maar ach, de punten zijn binnen. We sluiten aan bij de subtop, ik ben tevreden!" Ook coach Ron Elsen kijkt tevreden terug. "We hadden veel de bal. We waren dominant, de tegenstander raakte vermoeid en mede daardoor zie je hoe belangrijk het is dat niet alleen de basiself maar ook de invallers meteen goed hun stempel op de wedstrijd weten te drukken. De tweede helft waren we nog dominanter maar de creativiteit in de eindfase ontbrak soms nog."

MVV begon goed aan de wedstrijd tegen de Schapenkoppen uit Dordt. De thuisclub had direct het betere van het spel. Dordrecht had de handen vol om de ploeg van trainer Ron Elsen af te stoppen en kwam er aanvallend zelf vrijwel niet aan te pas.

Het eerste wapenfeit viel in de vierde minuut te noteren. Een hoekschop viel op het hoofd van Anthony van den Hurk. Hij knikte - zwaar gehinderd door een tegenstander - de bal echter vanaf acht meter naast. In de twaalfde minuut was Pieter Nys dichtbij de voorsprong.  Een mooie aanval belandde uiteindelijk net voorbij de tweede paal op het hoofd van de MVV-middenvelder. Hij knikte echter uit een moeilijke hoek net over. De thuisclub bleef de aanval opzoeken en vooral via de flanken werd het de tegenstander moeilijk gemaakt. Desondanks bleven verdere grote kansen voor het dominante MVV uit.

In de 22e minuut mocht Zamouri ongehinderd richting het Maastrichtse doel. Gehaast haalde hij uit, het zwakke schot leverde een makkelijk eerste balcontact voor MVV-doelman Koopmans op. De Sterrendragers bleven aandringen en waren ook het restant van de eerste helft de bovenliggende partij. Alleen de gouden voorzet of eindpass bleef vooralsnog uit.

Na veertig tellen in het tweede bedrijf was het opnieuw Van den Hurk die dichtbij de voorsprong was. Een voorzet kon hij inkoppen maar zijn inzet belandde in de handen van de doelman uit Zuid-Holland. Vijf minuten later draaide Van den Hurk zich knap vrij in het strafschopgebied maar deze keer  stond een been van de gasten succes in de weg. Een minuut later was het Joeri Schroijen die een hoekschop kon inschieten maar de Dordrecht-goalie werkte de bal naast het doel. Ook in de 67e minuut was het doelman Janssen die Maastrichts succes in de weg stond. MVV-spits Van den Hurk draaide zich in de zestien mooi vrij en haalde hard uit. In de 73e minuut was het dezelfde Van den Hurk die in de zestien van zich deed spreken. Hij werd er tegen de vlakte gewerkt: strafschop. "Het was een domme overtreding van mijn tegenstander, maar het was zeker een strafschop. Als het niet zo zou zijn, zou ik dat ook zeggen", vertelde Van den Hurk in de catacomben na afloop. Joeri Schroijen plaatste de strafschop vervolgens netjes in de onderste hoek en verzilverde zodoende - net als vorige week tegen FC Eindhoven -  deze unieke kans vanaf elf meter: 1-0.

In de 81e minuut de grootste kans van de wedstrijd voor FC Dordrecht. Een voorzet vanaf links belandde op het hoofd van Montsma die zijn inzet door de paal gekeerd zag. Drie minuten voor het eindsignaal maakte MVV aan alle onzekerheid een einde. Tuur Houben kon een voorzet simpel inlopen: 2-0. In blessuretijd was het Haydari die de score voor Dordrecht iets dragelijker maakte: 2-1.

Opstelling MVV: Luuk Koopmans, Hawbir Moustafa, Shermar Martina, Maxime Gunst, Luc Mares, Shermaine Martina (68. Tuur Houben), Ricardo Ippel (Dimitri Lavalée), Pieter Nys,  Anthony van den Hurk, Joeri Schroijen, Asumah Abubakar (59. Dogan Golpek).