MVV Maastricht - FC Den Bosch: 0 - 3

FC Den Bosch heerst in De Geusselt: 0-3

In het Keuken Kampioen Divisie-duel tegen het vernieuwde en vooral sterke FC Den Bosch moest de rood-witte formatie van trainer Ron Elsen vrijdag 5 oktober jl. het hoofd diep buigen. Een 3-0 zege voor de ploeg van trainer Wil Boessen en teammanager Jan van Grinsven, oud-MVV-doelman, waarop niets viel af te dingen.

"Normaal komt de tegenstander moeilijk bij ons door. Vanavond was het anders. We leden veel balverlies, Den Bosch vond steeds de ruimte in onze rug. Ze hadden ons door. Ik hoop dat het een off-day van onze kant was. We moeten zeker meer brengen dan vanavond. Den Bosch had zeker tien goede kansen", legde MVV Maastricht-doelman Luuk Koopmans uit. Trainer Ron Elsen noemt de wedstrijd teleurstellend. "Deze nederlaag moeten we slikken. We zijn door onze ondergrens gezakt. Geen moment zijn we in ons spel gekomen. Te snel werd de lange bal gehanteerd. En dan krijg je het moeilijk als de tegenstander van die lange stevige mannen in de verdediging heeft staan. Maar eerlijk is eerlijk, Den Bosch was gewoon beter. Het is ook een goed team met sterke spelers. Desondanks was het een zwakke prestatie van heel MVV."

MVV begon onrustig en slordig aan het duel. Toch was de eerste grote kans voor de thuisclub. Een afgeslagen hoekschop viel in de voeten van Asumah Abubakar die vanaf zestien meter ongehinderd kon uithalen. Zijn vizier stond echter nog niet scherp, de bal verdween vier meter naast het doel. FC Den Bosch bleef de hele eerste helft de betere ploeg, combineerde goed, vond steeds de vrije man en zat dicht op de Maastrichtse huid.

Na een kwartier spelen, het eerste doelgevaar van FC Den Bosch. Een strakke voorzet op Beltrame, die vanaf tien meter in de handen van Luuk Koopmans kopte. In de twintigste minuut een fraaie actie van Marnick Vermijl. Een doorgebroken Den Bosch-speler wist hij met een mooie tackle in het eigen strafschopgebied onschadelijk te maken. Even later was het dan toch raak. FC Den Bosch kwam via de voet van Beltrame op een 1-0 voorsprong.

In de 29e minuut een oogstrelende actie van Asumah Abubakar. Met een mooie passeerbeweging speelde hij zichzelf op de punt van het strafschopgebied vrij en haalde hij hard uit. Doelman Van der Steen keerde de bal met zijn vuisten. MVV bleef moeite hebben met het snelle spel van Den Bosch. De Brabanders waren steeds een tel sneller bij de bal terwijl de Maastrichtse voorwaartsen geen centimeter ruimte werd gegund. Vijf minuten voor rust ontsnapte MVV aan een 0-2 achterstand. Opnieuw Beltrame kon diagonaal voor het doel vanaf acht meter uithalen. Luuk Koopmans stopte het schot. Een minuut later moest de MVV-goalie wel het antwoord schuldig blijven. Blummel mocht na een snel uitgevoerde aanval de trekker overhalen: 0-2. Direct in de tegenaanval pech voor MVV. Marnick Vermijl zag zijn harde inzet van de lijn gekopt. Vlak voor rust nog meer pech voor MVV. Asumah Abubakar moest met een gekneusde rib het veld verlaten.

Nog voordat de thee goed en wel gezakt was, werd de wedstrijd definitief beslist. Sappinen zette zijn handtekening in de 48e minuut onder het snelle doelpunt (0-3). In de 51e minuut dan een kansje voor MVV, dat met drie verdedigers in de tweede helft speelde. Dogan Golpek kon uithalen vanaf 19 meter maar de Den Bosch-doelman stopte de bal. Luuk Koopmans mocht zijn kunnen in de 69e minuut aan de overzijde tonen. Een schot van de doorgebroken Blummel ranselde hij mooi uit zijn doel. Een minuut later kon Beltrame de score verhogen. Hij mikte de bal over Koopmans maar ook net over het MVV-doel. In de 73e minuut moest Luuk Koopmans opnieuw handelend optreden. Den Bosch brak massaal uit en weer kwam Blummel oog in oog te staan met de MVV-goalie. Ook deze keer beschikte de sluitpost over de beste zenuwen. De Brabantse kansen stapelden zich langzaam maar zeker op. Zo belandde in de 79e minuut een inzet van invaller Bouyaghlafen via de onderkant van MVV-lat weer terug in het veld. Het enige doelrijpe wapenfeit van MVV in de tweede helft viel pas in blessuretijd te bewonderen. Een lob van Anthony van den Hurk werd net voor de doellijn weggewerkt. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Eijk maakte een einde aan een wedstrijd waar voor MVV deze keer niets te halen viel.

Scoreverloop: 25e Beltrame 0-1, 44e Blummel 0-2. 48e Sappinen 0-3. Scheidsrechter: Van der Eijk. Gele kaarten: Luc Mares (MVV) en Pieter Nys (MVV). Toeschouwers: 4.189.

Opstelling MVV Maastricht: Luuk Koopmans, Shermar Martina (46. Dimitri Lavalée), Luc Mares, Marnick Vermijl, Maxime Gunst (70. Jérome Deom), Ricardo Ippel, Pieter Nys, Shermaine Martina,  Tuur Houben, Asumah Abubakar (41. Dogan Golpek), Anthony van den Hurk.