MVV Maastricht - FC Den Bosch: 3 - 0

MVV is uitstekend aan de competitie begonnen. De ploeg van Ron Elsen won vrijdag 1 september jl. met 3-0 van FC Den Bosch en heeft nu zeven punten uit drie duels verzameld. Met die score staat MVV verdienstelijk derde.

Door: Stephan van Appeven

MVV Maastricht moest het tegen FC Den Bosch doen zonder Florian Loshaj en Steven Pereira, die beiden interlandverplichtingen hadden. Voor hen in de plaats stonden Shermaine Martina en aanvoerder Ricardo Ippel in de basis. Met deze heren speelde MVV in de tiende minuut de eerste kans bij elkaar. Dean Koolhof probeerde Marvin Ogunjimi te bereiken, maar had waarschijnlijk meer succes als ‘ie zelf had geschoten. Nu frommelde de MVV-spits de bal in de handen van doelman Heemskerk. Een minuut later vuurde Jonathan Okita de bal voorlangs en kon niemand afronden. MVV bleef de gevaarlijkste ploeg. Marvin Ogunjimi had het dreigendere spel kunnen onderstrepen met een goal, maar van de drie schotpogingen in de zeventiende minuut raakte hij er één vol, waar de Den Bosch-goalie wéér een antwoord op had. Maar uiteindelijk beloonde MVV zichzelf alsnog. Uit een hoekschop van de Brabanders nota bene. Jonathan Okita stak zo’n zestig meter met bal over en plaatste in het strafschopgebied aangekomen de bal prachtig in de lange hoek: 1-0, zijn derde MVV-goal.

Het woord was aan de bezoekers, maar op het nodige balbezit na, speelden die niks voor elkaar. Doelman Michael Verrips hoefde geen zweetdruppels weg te vegen na het eerste bedrijf. Aan de andere kant was het wat drukker. Een vrije trap van Dean Koolhof (in muur) en een pegel van Joeri Schroijen (redding Heemskerk) brachten bijna de tweede Maastrichtse treffer.

Na de pauze nam FC Den Bosch het heft in handen. De Brabanders hadden meer balbezit dan voor de rust en drongen MVV terug op de eigen helft. De Maastrichtenaren moesten zich nadrukkelijk beperken tot de counter. Zo’n counter leidde na 55 minuten bijna tot de 2-0, maar Marvin Ogunjimi vergat zijn hoofd tegen de bal te zetten, op aangeven van Joeri Schroijen. Na een uur spelen leek de stand gelijk te worden getrokken. Vossebelt knikte raak, maar had bij het koppen geduwd en arbiter Van de Graaf keurde de goal af. MVV kwam daarmee goed weg en werd enigszins wakker geschud. Hoewel Den Bosch op die afgekeurde goal na niets creëerde, blijft een ongeluk in een klein hoekje zitten. Maar dat ongelukje kwam er niet meer. MVV gooide het slot er na die waarschuwing op, met Mmaee en Shermaine Martina als sterke leiders achterin. Op de counter moest de score uitgebreid worden. Twee lobs van Joeri Schroijen brachten bijna de 2-0, maar telkens mikte de linksbuiten niet zuiver genoeg. Ook een doelpunt van Marvin Ogunjimi bracht niet de verlossing, want hij gleed twintig minuten voor tijd in buitenspelpositie de bal binnen. Iets later viel de beslissing wel. Een harde vrije trap van Joeri Schroijen viel voor de voeten van Pieter Nys, die eenvoudig de 2-0 afwerkte. De beer was toen los en MVV voelde zich bevrijd van de spanning. Een vrije trap van wederom Joeri Schroijen zorgde bijna zelfs voor 3-0, maar ging net over. Nieuwkomer Atilla Yildirim was het echter, die zijn debuut mocht opluisteren met een goal. In eerste instantie leek het Pieter Nys te zijn die de bal in een leeg doel kon schuiven, maar een Den Bosch-verdediger kon dat nog voorkomen. In het wegtrappen van de bal schoot hij echter tegen Atilla Yildirim op, die zo zijn makkelijkste goal in zijn carrière mocht laten aantekenen: 3-0 en mede daarmee MVV naar plek 3 op de ranglijst tilt.

Vrijdag 8 september as. uit bij De Graafschap gaat de puntenjacht van MVV verder.

Fotoverslag