MVV Maastricht - De Graafschap: 1 - 3

Ondanks rentree aanwinst Kelechi Nwakali wint sterker De Graafschap in De Geusselt (1-3)

MVV zakt verder weg op de ranglijst en staat nu veertiende. In het thuisduel tegen De Graafschap was de thuisclub de mindere en werd er met 3-1 verloren. Ook de komst van nieuwkomer Nwakali kon hier niets aan veranderen.

Pas twee dagen terug in Maastricht en al in de basis-opstelling. De 19-jarige van Arsenal afkomstige Kelechi Nwakali deed de harten van de 4.658  MVV-supporters voor de wedstrijd flink sneller kloppen. Maar hoe anders begon de wedstrijd. Na de aftrap van Nwakali - onder luid gejuich van het  Maastrichtse publiek - kreeg De Graafschap al snel de bal, om deze vervolgens vier minuten lang niet af te geven. Een diepe bal in het strafschopgebied op Diemers ging vervolgens over het MVV-doel. Scheidsrechter Van Boekel had echter bij het ingrijpen van doelman Michael Verrips een overtreding geconstateerd: geel voor Verrips en een strafschop. Ars benutte deze vervolgens feilloos: 0-1. MVV keek, net als vorige week tegen GA Eagles - toen al na 15 seconden spelen - tegen een snelle achterstand aan.

MVV herpakte zich langzaam maar zeker en was in de 23e minuut dichtbij de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf de vleugel belandde op de schoen van Samy Mmaee, maar een goede reflex van De Graafschap-doelman Bednarek voorkwam de gelijkmaker. MVV bleef de aanval zoeken maar schoot toch in deze fase tekort en kon niet écht gevaarlijk worden. Na een half uur kreeg MVV twee waarschuwingen van de Superboeren. Inzetten van Ars en El Jebli konden nog onschadelijk gemaakt worden door doelman Verrips. Echter vijf minuten later moest hij toekijken hoe Ars zijn tweede treffer van de avond aantekende: 0-2. 

In de 40e minuut volgde dan eindelijk een doortastende Maastrichtse aanval. Alessandro Ciranni ontsnapte op rechts en legde de bal vanaf de achterlijn voor de voeten van Jonathan Okita die geen fout maakte: 1-2. Maar één minuut later was de MVV-defensie niet alert bij een vermeende overtreding van De Graafschap. Van Boekel liet doorspelen waarna de voorsprong voor De Graafschap nog voor de rust weer twee doelpunten (1-3) bedroeg en de wedstrijd al beslist leek. Voor het doelpunt tekende overigens Serrarens, hij was de geblesseerde tweevoudige doelpuntenmaker Ars komen vervangen. 

Het goed en makkelijk voetballende De Graafschap startte de tweede helft achterover leunend waarbij de bal lange tijd rustig werd rondgespeeld. MVV mocht het spel maken maar had het daar zichtbaar moeilijk mee. Het eerste wapenfeit van MVV na de hervatting viel dan ook pas in de 56e minuut te noteren. Een mooie actie van Jonathan Okita rondde hij af met een droge knal vanaf 16 meter. Doelman Bednarek plukte de bal echter fraai uit de hoek. In de 65e minuut ontsnapte MVV aan een grotere achterstand. Een voorzet werd krachtig door Serrarens ingekopt, doelman Verrips reageerde alert en voorkwam erger. Eén minuut later was het weer Verrips die de afronding van een snelle één-twee in de weg stond en hij winnaar bleef in het rechtstreekse duel met Diemers. De Doetinchemmers schakelden een tandje terug maar vonden elkaar in deze fase van de wedstrijd desondanks wel heel makkelijk en waren de Maastrichtenaren steeds een stap voor. Desondanks had Marvin Ogunjimi in de 78e minuut de 2-3 op de voet. Een bal belandde bij toeval op zijn schoen maar zijn inzet vanaf 12 meter was te zacht om in het vijandige net te verdwijnen. De wedstrijd bloedde vervolgens dood waarbij De Graafschap deze hele avond in De Geusselt de betere ploeg bleek en verdiend de drie punten mee huiswaarts mocht nemen.

De volgende wedstrijd speelt MVV op maandagavond 5 februari in Eindhoven tegen Jong PSV. Aanvang 20.00 uur. 

Op vrijdag 9 februari volgt dan het uitduel in Leeuwarden waar sc Cambuur de tegenstander is. De vrijdag na carnaval komt koploper NEC Nijmegen naar De Geusselt.