MVV Maastricht - Almere City FC: 2 - 2

MVV in evenwicht met concurrent Almere City (2-2)

MVV heeft vrijdag 3 maart jl. op de valreep een punt gered tegen Almere City FC. De Maastrichtenaren bepaalden de wedstrijd, maar beloonden zich voor de zoveelste keer te weinig, waardoor het tot aan de laatste minuten nog alle gas moest geven om een punt te pakken. Dat lukte uiteindelijk via een mooie goal van Joeri Schroijen: 2-2.

Door: Stephan van Appeven

MVV heeft de laatste tijd moeite met scoren, zo zeggen de statistieken. Niet alleen vielen in de laatste twee thuiswedstrijden geen goals (0-0), ook had MVV vóór dit duel ruim 200 minuten achter elkaar niet gescoord. De ploeg van Ron Elsen was er alles aan gelegen om deze wrange feiten tot incidenten te betitelen. In de eerste tien minuten joeg MVV daarom op de snelle openingsgoal en het ontbrak de ploeg aan dat beetje geluk waar het vóór de winterstop wel eens op kon bouwen. Na drie minuten vuurde Florian Loshaj, na lang weer eens basisklant, op de vuisten van doelman Kramer. Amper enkele minuten later had die andere linkspoot, Joeri Schroijen, een dubbele kans. Na een mooi balletje van Ricardo Ippel, schoot Schroijen op het lichaam van Kramer, en in de rebound mikte hij tegen de paal. Het was gelijk het einde van een furieus begin, want voor het eerst volgende noemenswaardige moment, moeten we naar minuut 28. Toen bleek een vrije trap van Alessandro Ciranni te heet om klem te pakken, vandaar dat Kramer een corner weggaf. Een dikke vijf minuten later dook Leroy Labylle de zestienmeter in. Hij kwam ver, maar voordat hij fatsoenlijk kon afronden, werd een voet voor zijn inzet gezet. En zelfs geboden hulp door Almere bleek niet genoeg voor een doelpunt. Na een voorzet van Joeri Schroijen, raakte Nieuwpoort de bal volledig verkeerd, maar de bal vloog net langs de kruising. De mooiste mogelijkheid was voor de topscoorder. Na een voorzet van wederom Joeri Schroijen knikte Thomas Verheydt prachtig richting hoek, maar ook nu wilde het leer niet binnen: voorlangs.

En waar van Almere in de eerste helft aanvallend niets vernomen is, drukten de Flevolanders zich vlak na rust al snel naar een plotselinge voorsprong. Een schot van Overtoom ging nog rakelings langs de kruising. Maar nadat Nick Kuipers kinderlijk eenvoudig inleverde, counterde Almere zich rap richting Bo Geens, waar invaller Van der Water de MVV-goalie kansloos liet. En weer kwamen de Maastrichtenaren op de koffie voor het niet scoren van goals. De ploeg van Ron Elsen moest nu echt gas geven naar voren. Alessandro Ciranni was in die jacht naar de gelijkmaker een aantal maal dichtbij. Eerst mikte hij op de lange hoek, waar Kramer mooi redde. Even later was de doelman kansloos op een inzet van Ciranni. Zijn voorzet die door niemand aangeraakt werd, vloog rakelings langs de paal. Een andere voorzet van zijn schoen werd door Thomas Verheydt ruim naast gekopt. Toch kreeg MVV de absoluut verdiende gelijkmaker. En ook daarbij stond Alessandro Ciranni aan de basis. Zijn vrije trap viel op het hoofd van invaller Emrullah Güvenç, die bij de tweede paal raak kopte. En op dat moment dacht De Geusselt weer aan een overwinning. Maar die wens hield niet lang stand. Bij de eerste de beste bal in de buurt van het zestienmetergebied van MVV, vloog de 1-2 alweer binnen. Mac Intosch kopte, volledig vrijstaand, de bal via de paal raak. En in plaats van op jacht naar de voorsprong, moest MVV genoegen nemen met een zoektocht naar de gelijkmaker. En dat valt niet mee als je in een fase zit waarin het niet lekker loopt en het geluk ontbreekt. Toch kwam de 2-2 er. Joeri Schroijen leek bezig aan een kansloze missie, maar met zijn rechter vond hij toch een gaatje, waar hij de bal door in de lange kruising mikte. De opluchting maakte zich meester van De Geusselt, al had die binnen een minuut alweer omgetoverd kunnen worden in frustratie. Het is dat arbiter D’Hondt de val van Van der Water (vlak voor Bo Geens) niet als een overtreding beoordeelde. MVV mag, ondanks dat het absoluut verdiend nog een punt pakte, erg blij zijn met de coulante scheidsrechter, die daarmee de eindstand bepaalde op 2-2.

MVV wint dan wel niet, maar ziet ook dit keer weer concurrenten punten verspelen. Volendam speelt gelijk tegen Dordrecht (MVV’s tegenstander van volgende week) en NAC verliest bij De Graafschap. Daardoor blijft MVV vijfde.