MVV Maastricht - Almere City FC: 3 - 0

MVV boekt derde zege op rij, ook Almere City FC aan Maastrichtse zegekar gebonden: 3-0

Een goede, degelijke en vooral verdiende 3-0 overwinning boekte MVV Maastricht vrijdagavond 23 februari in een ijskoude Geusselt. Het is de derde zege van MVV op een rij. Na Cambuur (0-2) en NEC (4-1) was het nu de beurt aan Almere City FC om het onderspit te delven. En het moet gezegd: op alle drie de zeges valt niets af te dingen. De formatie van Ron Elsen stijgt door deze zege nu naar de twaalfde plek en houdt alle zicht op de Play-Off plekken.

De eerste twintig minuten waren voor de 4.364 toeschouwers weinig hartverwarmend. Beide ploegen waren aftastend en leden veel balverlies. De beste kans in een ijskoude Geusselt - met een gevoelstemperatuur van min zes graden - was in de beginfase  voor MVV maar het doelpunt van Atilla Yildirim werd wegens buitenspel afgekeurd. MVV kreeg langzaam maar zeker meer grip op het spel, maar Almere hield de verdedigende stellingen goed bezet waardoor de thuisclub de vrije man moeilijk kon vinden. MVV bleef slim op zoek naar de openingen en deze kwamen er uiteindelijk ook. In de 29e minuut was er een goede kans voor Jonathan Okita. Na enkele klutsballen belandde de bal voor zijn voeten en kon hij vanaf de zestien meter tussen vele benen op doel vuren. Zijn boogbal verdween echter nipt naast het Almere-doel. MVV bleef attent voetballen en was de bovenliggende partij. Desondanks ontsnapte men vlak voor rust aan een achterstand. Een van richting veranderd schot van Salasiwa belandde op het dak van het doel. Het bleek overigens in de eerste helft het enige wapenfeit van de club van trainer Jack de Gier. Twintig tellen voor de rust was er dan toch eindelijk de voorsprong voor de Sterrendragers. Een 1-0 die op dat moment uit de lucht kwam vallen middels een droge knal vanaf 16 meter van Pieter Nys.

Ook in de tweede helft was MVV de meest inventieve partij en gaf het Almere geregeld het nakijken. Na een opnieuw afgekeurd doelpunt van Atilla Yildirim, een kopie van de eerste afgekeurde treffer, gaf Almere een waarschuwing af. In de 55e minuut was MacIntosh immers dichtbij de gelijkmaker. Zijn schot vanaf 20 meter zeilde over doelman Michael Verrips, maar ook net over het Maastrichtse doel. MVV was hiervan niet onder de indruk en kreeg steeds meer vat op het spel van de tegenstander. De thuisclub was in alle linies de bovenliggende partij, gevaarlijk in de omschakeling en steeds op zoek naar de vrije man. In de 61e minuut klopte MVV meer dan nadrukkelijk op het Almere-doel. In eerste instantie misten twee vrijstaande MVV-ers voor het doel maar de terug ingebrachte bal van Christophe Janssens werd vervolgens een prooi voor Jonathan Okita. Hij kopte de 2-0 tegen de touwen. MVV bleef de beter voetballende ploeg met de betere kansen. In de 70e minuut kapte Joeri Schroijen zich mooi vrij maar zijn schot werd net over het doel getikt door doelman Kramer. Dit bleek uitstel van executie voor Almere City FC, want MVV bleef op zoek naar de derde treffer. In de 75e minuut gooide MVV het duel definitief op slot. Een strakke voorzet van Joeri Schroijen belandde op het hoofd van Pieter Nys, die terecht werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. De inzet van Nys werd nog knap gered door doelman Kramer maar de rebound kwam op het hoofd van Atilla Yildirim terecht. Hij kende geen genade en knikte de bal in het verder lege doel: 3-0. Almere had ook in het vervolg nog maar weinig in de melk te brokkelen of het moet de bal tegen de paal zijn geweest in de 85e minuut van Van der Heijden. Ook doelman Michael Verrips mocht nog even zijn kunsten laten zien. De drie punten bleven uiteindelijk opnieuw meer dan terecht voor MVV.

De volgende wedstrijd speelt MVV op vrijdag 2 maart in Sittard. Dan staat De Derby van het Zuiden tegen Fortuna op het programma. De eerstvolgende thuiswedstrijd staat vrijdag 9 maart op de agenda. Dan komt Jong Utrecht naar de Geusselt (20.00 uur).