MVV Maastricht - Almere City FC: 1 - 0

MVV Maastricht verslaat Almere City FC (1-0)

De eerste competitiewedstrijd van het jaar 2015 verliep goed voor MVV Maastricht. De ploeg van Ron Elsen won in eigen huis van het hooggeklasseerde Almere City FC. Sven Braken was de matchwinnaar. In de 65e minuut van de wedstrijd was hij met een kopbal verantwoordelijk voor de 1-0.

Almere City FC was naar Stadion de Geusselt gekomen met een mooie reeks resultaten in de pocket. Sinds 3 oktober 2014 had de ploeg van trainer Fred Grim niet meer verloren. Bovendien was de heenwedstrijd op 8 augustus jl. geeindigd in een 5-0 overwinning voor de mannen uit Almere. 

Voor MVV beloofde dat dus niet veel goeds, maar in de wedstrijd was daar weinig van te merken. MVV Maastricht begon voortvarend aan de wedstrijd en probeerde Almere City FC vast te zetten. Dat lukte aardig. De eerste kans was meteen ook de grootste voor MVV. Sven Braken profiteerde van balverlies van aanvoerder Keller en ging alleen op doelman Van Duin af. De Maastrichtse spits schoot de bal echter woest over het doel. Nick Kuipers liet even later zien waarom scouts van onder meer Bolton Wanderers voor hem op de tribune zaten: uit een kopbal was hij zeer gevaarlijk met het hoofd, maar zijn kopbal vloog rakelijks naast. Het eerste gevaar van Almerense zijde werd veroorzaakt door een dekkingsfout van Marco Ospitalieri, die zijn directe tegenstander Boldewijn uit het oog verloor en de snelle spits voor doelman Jo Coppens zag opduiken. De lob van Boldewijn ging echter naast de, voor MVV, goede kant van de paal. 

In de tweede helft gebeurde er weinig, tot aan de 65e minuut. Nick Kuipers besloot maar weer eens om een rush te maken, het middenveld in. Zijn lange bal belandde bij Sven Braken op het hoofd. Waar Braken in de eerste helft nog vergat te scoren, deed hij dat nu wel: zijn kopbal zeilde over Van Duin in de verre hoek: 1-0. MVV kreeg hierna nog enkele mooie kansen, waarvan het schot van Bryan Smeets eigenlijk tot doelpunt gepromoveerd had moeten worden. Dat gebeurde echter niet (rakelings naast) en dus bleef de Almerense ploeg in leven. Hoefdraad kreeg kort daarop drie goede kansen, maar omdat de spits van Almere zijn vizier niet op scherp had staan bleef de einduitslag 1-0 en pakte MVV Maastricht haar eerste drie punten van 2015. Enige smetje op de overwinning was de rode kaart die Hawbir Moustafa kreeg voor vermeend duwen naar tegenstander Janssen, die nota bene een bloedneus had veroorzaakt bij de klein verdediger door hem een elleboog in zijn gezicht te planten. Een tegenvaller voor trainer Ron Elsen, die zijn rechtsback waarschijnlijk zal moeten missen en die zijn selectie daarmee steeds verder ziet uitdunnen. 

MVV Maastricht maakt zich nu op voor twee derby's: eerst is VVV Venlo de gastheer in Stadion de Koel op zondag 25 januari aanstaande. Daarna volgt DÉ DERBY DER DERBY'S, MVV-Roda JC. Deze vindt plaats op zondag 1 februari aanstaande om 14.30 uur. 

Fotoverslag