MVV Maastricht - Almere City FC: 0 - 0

Geen doelpunten tijdens MVV - Almere City FC

Maandagavond 15 februari jl. vielen er geen doelpunten tijdens het onderlinge treffen tussen MVV Maastricht en Almere City FC. De Maastrichtse club maakte de meeste aanspraak op de overwinning, maar maakte de kansen die het kreeg niet af. De brilstand bleef dan ook op het bord staan: 0-0. 

Emrullah Güvenç kreeg namens MVV Maastricht al in de eerste minuten een goede schotkans. Hij kon keeper Etemadi vanaf 20 meter echter niet verschalken. Enkele minuten later werd er gerommeld in het Almeerse strafschopgebied. Emrullah Güvenç kreeg de bal na een scrimmage in zijn voeten en draaide op zijn eigen, bekende manier. Daarbij werd hem een voet dwars gezet door een verdediger van Almere City FC. Scheidsrechter Gerrets wuifde het akkefietje echter rigoureus weg: geen penalty. Het weerhield MVV niet om eens te meer ten strijde te trekken. Net voor rust ging Daryl Werker van achteruit op avontuur. Hij lief twee, drie Almeerse tegenstanders voorbij en vond toen Jordy Croux. Die kapte naar binnen en bediende Santiago Palacios. De Mexicaan kreeg de bal net niet helemaal lekker op zijn kruin, waardoor het leer naast de goal eindigde. Het was de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe. In de blessuretijd van de eerste helft werden de bezoekers pas voor de eerste keer gevaarlijk. Een voorzet van Boldewijn suisde vlak langs de instormende Ahannach. Het was het enige wapenfeit in de eerste helft van de ploeg van trainer Jack de Gier. 

Na rust werd het spel van beide ploegen minder en minder. Dat was wellicht te wijten aan het dubbele weekendprogramma. De wedstrijd tegen NAC Breda had zijn tol geeist, dat bleek. Maar voor Almere City FC gold hetzelfde. Er waren enkele kleine schotkansen voor Emrullah Güvenç en Ricardo Ippel, maar zowel doelman Etemadi als Mattijs Branderhorst, die keepte omdat Jo Coppens ziek thuis zat, werd niet meer in verlegenheid gebracht. 

Met het punt blijft MVV Maastricht op de 13e plek op de Jupiler League ranglijst steken. De volgende wedstrijd voor de rood-witten vindt plaats in Dordrecht tegen de plaatselijke FC. Vrijdag 19 februari aanstaande wordt om 20.00 uur afgetrapt.