MVV Maastricht - Achilles'29: 0 - 0

Teleurstellend gelijkspel MVV tegen Achilles’29 (0-0)

MVV heeft hekkensluiter Achilles’29, dat hiervoor pas drie keer niet verloor, vrijdag 3 februari jl. niet kunnen verslaan. In een thuiswedstrijd waarin de ploeg van Ron Elsen veel kansen om zeep hielp, bleef het teleurstellend 0-0.

Door: Stephan van Appeven

En waar het voor supporters verleidelijk was om te denken aan een doelpuntenfestijn tegen de hekkensluiter, had dat scenario al na drie minuten ingezet kunnen worden. Pieter Nys raakte echter voor een zo goed als open goal de bal volledig verkeerd en zag Achilles-goalie Te Loeke oprapen. En die misser kwam MVV duur te staan, want het ging daarna zeer moeizaam tegen het uiteraard hecht verdedigende Achilles. Sürmeli had zelfs een hard schot in huis; Bo Geens ook een overtuigende redding (klemvast). Het was vervolgens wachten tot de 25ste minuut voordat MVV, dat in een traag tempo acteerde, weer een aanvallend teken van leven gaf. Een aangeraakte voorzet van Leroy Labylle werd weggebokst door Te Loeke. Kelechi Nwakali voelde dat een individuele actie nodig was om het duel open te breken. Na een klein half uur passeerde hij mooi twee man, maar het uiteindelijke afstandsschot van de Nigeriaan ging rakelings over de kruising. Diezelfde Nwakali vervolgde dit schot enkele minuten later met een wereldpass op Alessandro Ciranni, die uit de lucht Luis Pedro een kans bood, maar ook hij zag Te Loeke redden. MVV vond het gat maar niet, ook Leroy Labylle niet, die na een goede solo toch ruim over mikte. En waar er volop gejaagd werd op de 1-0, had Achilles misschien wel de grootste kans op de eerste treffer. Een schot van verdediger Beijer werd op het laatste moment verwerkt door Alessandro Ciranni, die op de lijn wegkopte. Het zou uiteraard volledig tegen de verhouding in zijn geweest. Maar MVV zocht zelf de problemen op, door de openingsgoal maar niet te maken. Ook Thomas Verheydt lukte het niet. De spits maaide volledig langs de bal op vijf meter van het doel. De laatste kans vóór rust was voor Nick Kuipers, die na een korte corner zijn inzet over zag vliegen. 

Na de pauze was MVV er alles aan gelegen zo snel mogelijk de ban te breken. Kelechi Nwakali (schot in handen Te Loeke) en een kopbal van Nick Kuipers (wederom klem door Achilles-keeper) waren daarvan de eerste wapenfeiten. Maar dat was het wel qua belegering van de hekkensluiter. MVV was wel beter en had de bal, maar kwam niet in de ‘flow’ van het goede spel waar het vaak wel in verkeerde dit seizoen. En de tijd tikte alsmaar meer in het nadeel van de Sterrendragers. Na een hoekschop was Joeri Schroijen nog wel erg dichtbij de openingsgoal. Hij mikte centimeters over. Thomas Verheydt kreeg vlak daarna een nog grotere mogelijkheid. Na een kluts, kreeg de spits de bal pardoes op de voet, vlak voor het doel, maar wederom zat een Achilles-been op tijd in de weg. MVV bleef het gat zoeken en kreeg hulp van Beijer die zijn eigen doelman bijna passeerde, maar Te Loeke verkeerde in bloedvorm en had ook daarop een briljante save in huis. Langzamerhand werd MVV wanhopig omdat de laatste tien minuten naderden. Een vrije trap van Kelechi Nwakali en een omhaal van Emrullah Güvenc brachten geen verandering meer in die wanhoop. Vijf minuten voor tijd kwam dan toch de kans die MVV in veilige haven had kunnen brengen. Invaller Emrullah Güvenc, terug na lang blessureleed, toonde zijn klasse door met een briljante steekpass Alessandro Ciranni vrij te spelen, die vond Patrick N’Koyi, maar laatstgenoemde was niet zuiver genoeg in het afronden en vond andermaal Te Loeke. Het kwam er niet meer van voor MVV, dat in de slotfase nog moest oppassen toen Smajic namens Achilles ’29 bijna helemaal voor een verrassing zorgde (kopbal net voorlangs). 

MVV ziet door dit uitermate teleurstellende resultaat VVV Venlo verder weglopen, maar ziet concurrenten NAC en Volendam wel verliezen. Daardoor blijven de Maastrichtenaren vierde en mogen ze vanuit die positie maandag 6 februari op bezoek bij FC Oss (20.00 uur).

Fotoverslag