MVV Maastricht - Achilles'29: 3 - 2

De laatste overwinning van MVV dateerde van 25 augustus, maar zaterdag is daar verandering in gekomen. Dankzij een hattrick van Davy Brouwers werd het 3-2 in De Geusselt tegen Achilles'29. MVV is zo weg van de laatste plaats en is opgerukt naar een zestiende plaats in de stand.

Nog voor het begin van de wedstrijd was Ron Elsen al genoodzaakt om twee wissels door te voeren ten opzichte van het wedstrijdblad. Peeters en Veldmate raakten geblesseerd in de warming-up en werden vervangen door Ofori en Braken. Na 30 seconden was het bijna raak toen Croux van dichtbij schoot op Ter Wielen, keeper van Achilles'29. Daarna volgden kansen voor Brouwers, Ospitalieri en Braken, maar het was uiteindelijk wachten tot de 28e minuut voor een doelpunt. Brouwers kopte een voorzet van Jordy Croux binnen en zorgde zo voor de 1-0. Één minuut later stond de 2-0 op het bord en die was een kopie van het eerste doelpunt: voorzet Croux en kopbal van Brouwers.

In de tweede helft kwam Achilles'29 beter uit de kleedkamer en na 10 minuten werd het 2-1 door Rutger Worm. Zowel Achilles'29 als MVV kregen daarna kansen op een doelpunt, maar het was wachten tot de 82e minuut vooraleer we een doelpunt mochten noteren. Na een knappe aanval van MVV via verschillende spelers kwam uiteindelijk Brouwers aan de bal en die zorgde met een hattrick voor de 3-1. In de laatste minuut maakte Achilles'29 nog 3-2 via invaller Van Steen, maar verder dan dit kwam Achilles'29 niet.

MVV noteerde zo haar tweede thuisoverwinning van het seizoen en zakt zo met vertrouwen af richting Venlo. Dinsdag 28 oktober om 20.00 uur speelt MVV tegen VVV-Venlo in het kader van de derde ronde KNVB Beker.

Fotoverslag